Nyomoznak a magyarokat terrortámadással fenyegetők ügyében

Az ukrán titkosszolgálat nyomozást indított a kárpátaljai magyarságot terrorcselekménnyel fenyegető e-mailek feladói ellen.

Forrás: Ripost2020. 08. 26. 12:13
null
Kijev, 2015. június 21. Civilek az ukrán hadsereg által a lakosság számára rendezett katonai kiképzésen Kijevben 2015. június 21-én. (MTI/EPA/Roman Pilipej) Fotó: Roman Pilipej
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán titkosszolgálat nyomozást indított a kárpátaljai magyarságot terrorcselekményekkel fenyegető e-mailek feladói ellen – közölte Vanda Miljo, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kárpátaljai megyei kirendeltségének vezetője.

A Ripost arról számolt be, hogy a fenyegető üzenetek az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepén, augusztus 20-án kezdődtek.

Az e-mail feladója ukrán hazafinak nevezte magát, és leírja, hogy ha a magyar közösség továbbra is biztonságban szeretne élni ukrán földön, akkor fel kell hagynia a nemzeti enklávé létrehozásának tervével.

Nem először támadják meg a magyarok szervezeteit
Fotó: MTI/Nemes János

„Elkezdjük a szabotázst, és támadásokat indítunk a városaitok, falvaitok, iskoláitok ellen mindaddig, amíg a magyar járás létrehozásának ideológiája megszűnik. A biztonságotok a ti kezetekben van. Ha minimalizálni szeretnétek az áldozatok számát, akkor sürgős intézkedéseket kell hozni az ukránellenes kezdeményezések megszüntetésére Kárpátalján” – áll az üzenetben.

Augusztus 21-én „Magyar kutyák” megszólítással érkezett újabb levél több kárpátaljai magyar egyházhoz és szervezethez, adta hírül a Kárpátalja.ma hírportál. Az „ukranianwolf” (ukrán farkas) névről érkező e-mailben felszólították a magyarságot, hogy „fogják értékeiket és rokonságukat, és menjenek történelmi családjukhoz”.

„A ti enklávétokra és közösségetekre nincs szüksége Ukrajnának!” – idézi a magyar nyelvű hírportál. Az ultimátum végrehajtására a levél írói egyhetes határidőt szabtak.

2018-ban a KMSZK székházat gyújtották fel Ungváron ismeretlenek
Fotó: MTI/Nemes János

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.