Trump felemelő és pozitív republikánus konvenciót ígér

Donald Trump amerikai elnök „felemelő és pozitív” republikánus elnökjelölt-állító konvenciót ígért egy vasárnap esti tévéinterjúban.

Forrás: MTI2020. 08. 24. 7:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fox televízióban Steve Hiltonnak adott interjúban az elnök megjegyezte: természetesen nem hagyják válasz nélkül az őt és a republikánus politikusokat érő, szerinte hazug vádakat sem. „Ha nem válaszoltam volna mindig erőteljesen, akkor most nem ülnék itt” – fogalmazott Donald Trump arra a felvetésre reagálva, hogy amennyiben újraválasztják, felhagy-e eddigi ismert stílusával.

A Republikánus Párt elnökjelölt-állító konvenciója hétfőn kezdődik és – a demokratákéhoz hasonlóan – négy napig tart majd. Szintén nagyrészt virtuális lesz, azaz interneten zajlik, bár egyes beszédek élőben hangzanak majd el. A nagy televíziós társaságok élőben közvetítik a rendezvényt.

A konvenciónak az észak-karolinai Charlotte városa ad otthont, ám a beszédeiket a politikusok és a vendégek zöme szintén interneten bejelentkezve mondják el, élőben vagy előzetesen rögzített felvételről.

Donald Trump ugyan nem utazik Charlotte-ba, de a tervek szerint a konvenció idején rövid látogatást tesz a szintén Észak-Karolinában fekvő Asheville-ben. A négy nap mindegyikének meglesz a maga mottója és témaköre. Hétfőn az Ígéret földje, kedden a Lehetőségek országa, szerdán a Hősök országa, a zárónapon, csütörtökön pedig a Nagyszerűség országa téma köré szerveződnek a beszédek.

Az előzetes tervek szerint Donald Trump minden nap rövid beszédet mond vagy hozzászól az elhangzottakhoz. Beszédet mondanak majd az elnök gyermekei, és még a szokásosan visszahúzódó és a reflektorfényt kerülő first lady, Melania Trump is. A first lady a konvenció második napján beszél, a Fehér Ház teljesen felújított Rózsakertjéből. De megszólalnak kormányzati és nem kormányzati republikánus politikusok is. Mike Pence alelnök beszédét a Baltimore melletti Fort McHenry katonai támaszpontról közvetítik élőben, Mike Pompeo külügyminiszter pedig kedden Jeruzsálemből jelentkezik be, mivel vasárnap közel-keleti körútra indult.

Kifejti majd álláspontját Larry Kudlow, az Országos Gazdasági Bizottság elnöke, Kristi Noem dél-dakotai kormányzó, Rudy Giuliani, New York egykori híres polgármestere, aki jelenleg Trump személyes ügyvédje, vagy Kellyanne Conway, a Fehér Ház belpolitikai tanácsadója és Richard Grenell, az amerikai hírszerző szervezeteket összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság volt vezetője, valamint republikánus képviselők és szenátorok.

Rövid videóbejátszásokban hangot kapnak vendégek is. Köztük az a missouri házaspár – Patricia és Mark McCloskey –, amely pár héttel ezelőtt fegyverrel védte meg az otthonát a BLM (Fekete életek számítanak) mozgalom nevében fellépő és őket fenyegető tüntetőkkel szemben.

Megszólal majd Ann Dorn, akinek nyugalmazott rendőr férjét a missouri Saint Louisban erőszakos tüntetők megölték, valamint Nicholas Sandmann, egy kentuckyi katolikus iskola diákja, aki pert nyert a The Washington Post ellen, mert a lap hamisan állította, hogy egy washingtoni rendezvényen agresszívan viselkedett egy őslakos (indián) amerikaival. A hamis állítások nyomán a diákot életveszélyesen megfenyegették, az iskolát pedig rövid időre le is kellett zárni.

Az elnökjelöltséget elfogadó beszédet Donald Trump csütörtökön a Fehér Házban mondja el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.