A dzsihadista terrorszervezet továbbra is veszélyt jelent

Az Iszlám Állam továbbra is veszélyt jelent Szíriában, ahol a harcosai elvegyültek a települések lakói között – mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója.

Forrás: MTI2020. 09. 02. 9:14
null
Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műsorban arról beszéltek, hogy a török hatóságok elfogták és letartóztatták az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet törökországi parancsnokát, Mahmut Özdent.

Horváth József szerint dokumentumokat is találtak a férfinél, amely arra utalhat, hogy a terrorszervezet – eddig rá nem jellemző módon – emberrablásokat akar elkövetni, és a célszemélyek nevét tartalmazhatja a lista.

Kitért arra is, hogy bár a terrorszervezet már nem üzemel úgy, mint egy állam, teljesen felszámolni nem sikerült, így például Szíriában továbbra is veszélyt jelent.

Harcosai – a felhalmozott fegyverekkel együtt – egyszerűen elvegyültek az emberek között; az így létrejött „sejtek” bármikor aktivizálhatók, adott esetben egy „Iszlám Állam 2.0-t” is létrehozhatnak – hívta fel a figyelmet.

Erre akkor kerülhet sor, ha úgy érzik, hogy Irakban vagy Szíriában újra hatalmi vákuum alakul ki – tette hozzá Horváth József.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.