Egyre több igazoltató rendőrt sodornak el az autósok + videók

Az utóbbi időben döbbenetes méreteket öltött Franciaországban a rendőrök ellen elkövetett erőszak, már egy közúti igazoltatás során sem érezhetik magukat biztonságban a rendőrök, a hétvégén két olyan eset is történt, hogy az igazoltatni kívánt autós nem állt meg, hanem elsodorta a rendőrt – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 09. 01. 21:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi statisztikák is alátámasztják, hogy Franciaországban már semmi tekintélyük nincs a rendőröknek, szinte nem telik el nap anélkül, hogy ne érné őket valamilyen atrocitás. A Le Figaro című napilap által nemrég közzétett adatok szerint egy év alatt 24 ezer esetben történt ellenszegülés rendőri intézkedés közben, hivatalos személy elleni erőszak azonban még ennél is több, 36 043 esetben fordult elő, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag negyedóránként támadnak rá az országban egy rendőrre.

Mostanában egyre gyakoribb jelenség, hogy közúti igazoltatás során az autó sofőrje nem hajlandó megállni, vagy ha meg is áll, mikor a rendőr odaér mellé és behajol az ablakon, gázt ad, magával sodorva az egyenruhást. Sok halálos kimenetelű baleset is történt, az idei első tragédia januárban volt, amikor egy Lyon melletti kisvárosban egy furgon 21 éves vezetője szándékosan, teljes sebességgel nekiment egy rendőrnek, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy két napig kómában volt, majd elhunyt.

A legutóbbi halálos kimenetelű rendőrgázolás augusztus 6-án történt Le Mans városában, Sarthe megyében, ahol a rendőröket egy ittas sofőrhöz hívták ki, aki elaludt a volánnál. Az egyik kiérkező rendőr behajolt az ablakon, hogy kivegye a slusszkulcsot, ám a részeg sofőr ekkor felébredt és gázt adott, magával sodorta, majd egy falhoz préselte a szerencsétlen rendőrt, aki a helyszínen életét vesztette.

A hétvégén szintén történt két hasonló eset, de ezek a rendőrök szerencsésebbek voltak, ők nem sérültek meg súlyosan.

Az első gázolás Nancy városában történt, az autóval menekülő személyeket azért kezdték el üldözni a rendőrök, mert előzőleg hamis pénzzel fizettek egy kebabosnál, a bolt tulajdonosa pedig értesítette a hatóságokat. Az akcióról felvétel is készült, melyen látszik, hogy az autó sofőrje először tolatva menekül a rendőrök elől, akik igazoltatni szeretnék, majd megfordul és megáll, de hiába szalad oda két rendőr is, a sofőr végül továbbhajt, és elsodorja az egyik rendőrt, aki a lábán és a medencéjén sérült meg.

 

Szintén a hétvégén történt egy hasonló eset Alès településen, Gard megyében, ahol egy személyautót követtek a rendőrök egy furgonnal. Először úgy tűnt, hogy sikerült megállítani a kisautót, de ez a sofőr is hirtelen gázt adott, és elsodorta az egyik rendőrt. A rendőr társának sikerült ugyan visszaszállnia a furgonba, de ő is megsérült. A gázoló elhajtott a helyszínről, majd az autót hátrahagyva gyalogszerrel menekült tovább.

A második legnagyobb francia rendőrszakszervezet, az Unité SGP Police szintén közzétette a felvételeket a Twitteren, hozzátéve, hogy gyors és határozott fellépést várnak a politikusokról az ámokfutók megfékezése érdekében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.