Egyre több a fehérek ellen elkövetett erőszakos bűncselekmény

A dél-afrikai elnök nyugalomra szólította fel az egy 22 éves fehér farmer megölése miatt zavargókat.

Forrás: MTI2020. 10. 12. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hónapokban számtalan tüntetés zajlott országszerte, az emberek a fehérek ellen elkövetett, megszaporodott gyilkosságok és egyéb bűncselekmények ellen tiltakoztak.

Hétfőn a dél-afrikai elnök szólított fel mindenkit nyugalomra, miután faji zavargások törtek ki két fekete letartóztatása után, akiket egy fehér farmer meggyilkolásával gyanúsítanak.

Cyril Ramaphosa közleményében arra figyelmeztet, hogy az ilyen jellegű feszültségek veszélyt jelentenek a társadalmi együttélésre.

Ramaphosa leszögezte azt is, hogy a bűncselekményeknél nem számít az áldozat bőrszíne, de azért felhívta a figyelmet, hogy a bűnelkövetések áldozatai továbbra is elsősorban a szegénységben élők és fekete rétegből kerülnek ki.

Fotó: Wikipedia

A 22 éves Brendin Horn holttestét október 2-án találták meg a Johannesburgtól mintegy kétszáz kilométerre délre fekvő farmján. A két gyanúsított október 16-án áll bíróság elé, ám a törvényhozás épületét azóta fehér csoportok megtámadták, és egy rendőrautót is felgyújtottak. A fehéreket válaszul terrorizmussal vádolták, amellyel kapcsolatban az ellenzéki, különösen a fehér képviselők faji elfogultsággal vádolták az igazságszolgáltatást.

Az AfriForum nevű, a Dél-Afrikát kitevő mintegy kilenc százaléknyi fehér kisebbség érdekeit védő civil szervezet szerint idén 292 fehérek ellen elkövetett erőszakos bűncselekményt regisztráltak, köztük 38 gyilkosságot.

Bevándorlók bántalmaztak egy nőt a metrón Stockholmban

Könnyeivel küszködve mesélte el egy nő a Samhällsnytt portálnak, hogy mi történt vele pénteken Stockholmban a metrón. Egy férfi ugyanis többi társától elszakadva, szorosan Natalie mellé ült le, majd elkezdte fogdosni. Amikor a nő szólt neki, hogy menjen arrébb, a férfi először kurvának szólította, majd megütötte, közben pedig nevetett – nyilatkozta a nő.

A férfihoz aztán három társa is csatlakozott, mesélte el Natalie, így már négyen voltak ellene, egy afrikai és három arab származású fiatal férfi. Bár a nő próbált a metróról elmenekülni, ez nem sikerült neki, mert a banda elállta az útját, majd elkezdték ütlegelni, és közben többször is kurvának szólították. Natalie pedig mindeközben hiába sikoltozott, senki nem sietett a segítségére, pedig a metrón rajtuk kívül többen is utaztak.

A férfiak ráadásul nem csak megütötték, hanem meg is rúgták Natalie-t, aki ekkorra már a földön feküdt. Ezen kívül többször meg is fenyegették azzal, hogy megerőszakolják és megölik. A nő ráadásul hiába hívta fel a támadói figyelmét rá, hogy a szerelvényen vannak térfigyelő kamerák, amik felveszik őket – erre válaszul a banda egyik tagja csak a középső ujját mutatta a kamerának.

Végül egy állomáson a csodával határos módon sikerült leszállnia a nőnek és elmenekülnie a támadói elől, valamint egy képet is csinált az egyik férfiról. Most a portálnak arról számolt be, hogy tíz évvel ezelőtt még nem történtek hasonló incidensek Svédországban, ez egyre inkább a mai helyzetre jellemző.

Stockholmban és Svédország többi részén is egyre nő a bűnözés aránya a bevándorló hátterű személyek és bandák körében. Ráadásul egy új trend is kialakulóban van a bandák összetételénél, sokszor ugyanis második generációs migránsok alkotják azokat, ezzel új kultúrát teremtve a no-go zónákban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.