Intenzív osztályon kezelik Sophie Wilmést, a koronavírusos belga exkormányfőt

A 45 éves belga exminiszterelnöknek stabil az állapota, magánál van.

Forrás: De Standaard2020. 10. 22. 11:43
null
Forrás: BELGA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Intenzív osztályon kezelik Sophie Wimést, Belgium egykori miniszterelnökét, akiről a múlt héten derült ki, hogy koronavírusos. A belga sajtó értesüléseit csütörtök délelőtt a politikus szóvivője megerősítette, azt is elmondva, hogy

a mindössze 45 éves Wilmés állapota stabil, magánál van.

Wilmés jelenleg a külügyminiszteri posztot tölti be, egyben az október elsejével megalakult belga szövetségi kormány miniszterelnök-helyettese.

Lapunk írt róla: sajtóértesülések szerint az exkormányfő a külügyminiszterek két héttel ezelőtti, luxemburgi tanácsülésén fertőződött meg, de ő maga ezt később cáfolta. Az ülésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett.

Feltételezhető egyébként az is, hogy Wilmést a vezető pozíciója okán kezelik nagyobb körültekintéssel. Korábban Boris Johnson brit miniszterelnök került intenzív osztályra a koronavírus-fertőzése miatt, ám a kormányfő utólag megerősítette, hogy mindvégig eszméleténél volt, stabil volt az állapota.

A liberális exminiszterelnök jelenleg a belga külügyi tárcát vezeti
Fotó: Belga

Sok sarat kapott, épp a járványkezelés miatt

Wilmés és ügyvivő kormánya a koronavírus első hullámának idején sok kritikát kapott az elszabadult belga vírusmutatók miatt. Belgium népességarányosan ugyanis a legfertőzöttebb európai ország, mára meghaladta a tízezret a koronavírus áldozatainak a száma.

Emlékezetes az is, hogy az egykori miniszterelnök asszonyt egy brüsszeli kórházban történt májusi látogatás során meglehetősen barátságtalanul fogadták.

Amint a konvoj feltűnt a kórház udvarán, az ott sorfalat álló személyzet hátat fordított – így köszöntve Wilmést.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.