Trump: A választás tétje az amerikai álom vagy a szocialista rémálom

Újraválasztása esetére az elnök további infrastrukturális beruházásokat helyezett kilátásba.

Forrás: MTI2020. 10. 14. 21:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A november 3-i választás tétje az, hogy folytatódik-e az amerikai álom, vagy beköszönt a szocialista rémálom – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök csütörtökön a Fehér Házban, azon a videókonferencián, amelyet a Milken Intézet szervezett amerikai közgazdászoknak.

Újraválasztása esetére az elnök további infrastrukturális beruházásokat helyezett kilátásba, köztük utak és hidak rendbe hozatalát, illetve építését. Hangsúlyozta: ha a baloldal jut hatalomra, akkor lezárja a gazdaságot, és ezzel meghosszabbítja a koronavírus-válságot.

Donald Trump kifejtette, hogy szerinte az év végéig meglesz a Covid–19 elleni oltóanyag. Fontosnak mondta, hogy azok, akiket kevésbé fenyeget a koronavírus-fertőzés, visszatérjenek a „normális gazdasági tevékenységhez”. Véleménye szerint a gazdaság lezárása szükségtelenül tesz tönkre életeket.

Az elnök kitért a republikánusok és a demokraták között az új gazdaságélénkítő csomagtervről folytatott egyeztetésekre is. Mint mondta: a két fél álláspontja egyelőre változatlanul nagyon távol van egymástól.

A virtuális konferenciába bekapcsolódott Steven Mnuchin pénzügyminiszter is.

Bizonyos kérdésekben van előrehaladás, de egyes témákat illetően nagyon távoliak az álláspontok – fogalmazott.

Leszögezte: a tárgyalásokat folytatják, és a kormányzat keresi a kompromisszumok lehetőségét.

Az új csomagtervről szóló tárgyalásokat a kormányzat nevében Mnuchin, a demokrata párti törvényhozók nevében pedig Nancy Pelosi házelnök folytatja. A republikánus álláspont szerint a demokraták túlzott összeget – 2200 milliárd dollárt – terjesztettek elő, mert ebből a pénzből szeretnék rendbe hozni a demokrata párti kormányzók által rosszul irányított tagállamok költségvetését is.

Trump újabb vírustesztje negatív, az elnök Floridában kampányol

A Fehér Ház orvosa, Sean Conley, az elnöki hivatal szóvivőjének, Kayleigh McEnanynak megküldött közleményében hétfőn leszögezte: Donald Trump hétfői vírustesztje is negatív lett, az elnök nem fertőz, nem jelent fertőzésveszélyt másokra.

„Az Abbott (gyógyszergyár) BinaxNOW antigéntesztje alkalmazásával elvégzett vizsgálat eredménye több egymást követő napon is negatív volt” – fogalmazott Sean Conley. Az orvos ezzel zöld utat adott az elnöknek a kampány folytatásához.

Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) ezzel kapcsolatban idézte az élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) egyik augusztusi állásfoglalását, miszerint az Abbott-teszt önmagában nem elégséges a Covid–19 fertőzés kizárásához, és nem javasolt egyedüli tesztként alkalmazni sem a kezelés eredményességének alátámasztására, sem a páciens döntéseinek meghatározására.

Trump ezek után – az előzetes terveknek megfelelően – hétfőn este már Floridában kampányolt. Kedden Pennsylvaniába, szerdán Iowába, csütörtökön pedig Észak-Karolinába utazik.

A floridai kampányrendezvényt a déli tagállam Atlanti-óceán menti partvidékén, az Orlandóhoz közeli Sanfordban tartották.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.