A demokraták a vakcina forgalmazásának halasztását javasolják

Azt akarják, hogy a koronavírus elleni oltóanyag ne Trump, hanem már Biden sikere legyen.

Forrás: ORIGO.HU2020. 11. 09. 21:54
Cuomo, Andrew
New York, 2020. március 27. Andrew Cuomo, New York állam kormányzója (j) sajtótájékoztatót tart a New Yorkban 2020. március 27-én. Az új típusú koronavírus rendkívül gyors terjedése miatt Donald Trump amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánította New York államot, és elrendelte a szövetségi segítségnyújtást a keleti parti tagállamnak. Az Egyesült Államokban 93 ezer fölé emelkedett a fertõzöttek száma, a járványban eddig 1382-en vesztették életüket. MTI/EPA/Peter Foley Fotó: Peter Foley
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rossz hír, hogy a hamarosan elkészülő koronavírus elleni oltásokat Donald Trump elnöksége idején kezdhetik meg, így reagált New York állam demokrata kormányzója egy interjúban arra, hogy az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszergyártó bejelentette, oltóanyag-kísérleteiknek a harmadik szakasza is megkezdődött, és sikeres. – A jó hír az, hogy a Pfizer-kísérletei sikeresnek tűnek, és hamarosan meg lehet a védőoltás. A rossz hír, hogy ez két hónappal azelőtt lesz meg, mielőtt Joe Biden hivatalba lép, így az oltásokat még Donald Trump vezetésével fogják megkezdeni – mondta Andrew Cuomo az ABC tévécsatorna Good Morning America című műsorában hétfőn.

– Két hónap van hátra, nem hagyhatjuk, hogy a Trump-adminisztráció oltási terve érvényesüljön, mert Biden ezt később nem tudja visszavonni – fejtette ki Cuomo. A demokrata kormányzó azt is hozzátette, hogy már beszélt más kormányzókkal is arról, hogyan tudnák a republikánus elnök által vezényelt oltási tervet leállítani vagy módosítani.

Az interjún felháborodott a republikánus Ben Sasse szenátor és nyilatkozatában undorítónak nevezte, hogy a demokrata kormányzó politikai célokra használja a koronavírus elleni oltás reményét.

Ha meglesz a védőoltás, akkor minden kézre szükségünk lesz, hogy azt a lehető leggyorsabban szét tudjuk osztani.

Ennek a témának az átpolitizálása veszélyes és ostoba dolog – mondta Ben Sasse.

Tavasszal az Origo megírta, hogy az Andrew Cuomo demokrata kormányzó és a szintén demokrata Bill de Blasio polgármester által vezetett New York állam, illetve maga a város a koronavírus-járvány elsőszámú gócpontjává vált a határozatlan és gyenge baloldali vezetés alatt.

A cikk teljes tartalma IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.