Letartóztatták a holland tanárt fenyegető muszlim diáklányt

A Mohamedet ábrázoló karikatúrák miatti kultúrharc a holland iskolákba is beszivárgott.

Magyar Nemzet
Forrás: NOS2020. 11. 06. 9:55
null
Josep Bertrams sajtódíjas karikatúrája, amely öt évvel Charlie Hebdo elleni merénylet után készült. A hollandiai iskola eltávolította a fotót Forrás: Josep Bertrams
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rotterdami rendőrség péntek reggel letartóztatott egy mindössze tizennyolc éves muszlim diáklányt, mert megfenyegette saját, az Emmaus Gimnáziumban oktató tanárát

– írta a NOS holland közszolgálati hírcsatorna. A rotterdami iskola esetéről tegnap számoltunk be: az intézmény egyik tanára amiatt kényszerül bujkálni és kap online fenyegetéseket, mert muszlim diákjainak nem tetszett az általa bemutatott tananyag. Az egyik tantermében kiragasztott, a Charlie Hebdo hetilap szerkesztősége elleni merénylet margóján a szólásszabadságra figyelmeztető plakátot is leszedettek az oktatóval.

A NOS szerint a rendőrség felbujtással vádolja a tinédzsert.

Mint azt írták, mivel a lány a közösségi médiában fenyegette meg oktatóját, másokat is hasonló magatartásra buzdított. Az említett, Mohemed prófétát ábrázoló karikatúra egyébként amiatt lógott a tanteremben, mert Samuel Patyről, a Franciaországban nemrég lefejezett tanárról akartak megemlékezni.

Korábbi beszámolók szerint a holland tanár lényegében azt nem tudta megértetni iszlámhívő diákjaival, hogy a fotó a dzsihadistákat karikírozza ki, és nem a próféta ellen irányul.

Az eredeti sajtóhírek több fenyegetőző diákról, illetve azok hozzátartozóiról szóltak, e sorok írásakor egyelőre egy letartóztatás történt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.