Milliókkal tömte be szeretője száját a hercegnő

Haja Bint al-Husszein, a dubaji sejk felesége brit testőrével keveredett viszonyba, ám lebuktak.

2020. 11. 29. 17:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínos részletek derültek ki Haja Bint al-Husszein hercegnő és Mohammed Ál Maktúm dubaji sejk gyermekelhelyezési pere közben. A Daily Mail brit bulvárlap információi szerint a tárgyalásokon fény derült rá, hogy a férje elől Londonba „menekülő” 46 esztendős hercegnő két éven át viszonyt folytatott brit testőrével, Russell Flowersszel. Mi több, szeretőjét méregdrága ajándékokkal halmozta el, például adott neki egy 16 ezer dolláros (majdnem ötmillió forintos) órát, több ezer dollár értékű szivart, továbbá egy 66 ezer dollár (majdnem húszmillió forint) értékű antik puskát. És ez csak a kedveskedés.

Ezen kívül állítólag 1,6 millió dollárt (félmilliárd forintot) fizetett a férfi hallgatásáért.

A lap információi szerint mivel a kapcsolatuk nyílt titok volt, ezért a testőrcsapat három további tagjának is ekkora összeggel tömték be a száját.

Haja Bint al-Husszein Jordánia volt királyának, Husszeinnek a lánya, a mostani uralkodó, II. Abdullah féltestvére, azaz a hagyományok szerint Mohamed próféta vére csörgedezik az ereiben. A hercegnő nyugatias nevelést kapott, Oxfordban tanult, profi lovagló volt. Élete azonban nagy fordulatot vett, mikor 2004-ben hozzáment Mohammed Ál Maktúm dubaji sejkhez, az Egyesült Arab Emirátusok nagy hatalmú alelnökéhez, egyben miniszterelnökéhez annak hatodik és egyben legfiatalabb feleségéül. A párnak két gyermeke született, de viszonyuk nem volt felhőtlen, a feleség állítása szerint a férje folyamatosan elnyomta, fenyegette, élete veszélyben forgott. Végül tavaly merőben szokatlan lépésre szánta rá magát: Nagy-Britanniába szökött, ahol egyébként a királyi családdal is jó kapcsolatot ápol.

Mohammed bin Rasid Ál Maktúm, Haja Bint al-Husszein, Edward herceg és Erzsébet királynő az ascoti derbin, 2016
Fotó: Reuters

Egy 85 millió fontos (harmincmilliárd forintos) londoni villában „húzta meg magát”, ahová két gyermeküket is magával vitte, emellett 31 millió fontot (tízmilliárd forintot) is a bőröndbe pakolt.

Igaz, ez aligha rengette meg különösebben a sejket, akinek teljes vagyonát több tízmilliárd dollárra becsülik.

Mohammed Ál Maktúm ezután mindent megtett, hogy a gyermekelhelyezési per – melyet egyébként elbukott – részletei titokban maradjanak, de bizonyos információk így is kiszivárogtak. Kiderült, hogy a korábban katonaként szolgáló Russell Flowers 2016-ban kezdett testőrként dolgozni a hercegnő mellett. Általában külföldi útjaira is elkísérte, hamarosan pedig feltűnő lett, hogy mindig az egymással szomszédos szobában szálltak meg, illetve gyakran reggelig is kimaradtak együtt.

Bonyolította a helyzetet, hogy a brit férfi is házas volt.

A Daily Mailnek nyilatkozó volt felesége barátai szerint a hercegnő a drága ajándékokkal „megigézte” a testőrt, aki egy ideig próbálta ugyan letagadni a kapcsolatot, ám egy idő után menthetetlenül lebukott. A lap úgy tudja, először a munka utáni üzengetés lett gyanús, majd a fürdőruhás képek, végül a szennyesben talált óvszer szolgált végső bizonyítékként. Mint írták, a pár 17 éves kora óta ismerte egymást, míg végül a férfi 2017-ben elhagyta a nőt, nem sokra rá pedig elváltak.

Úgy tűnik, hogy a románc sem volt hosszú életű, alig két év után véget ért. A brit lapok megkeresésére Russell Flowers nem kommentálta az ügyet, ahogy a hercegnő is hallgatásba burkolózott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.