Tízmillió dolláros felajánlás a kommunizmus áldozatainak emlékére

Szijjártó Péter figyelmeztetett, a kommunista diktatúrák bűneit nem szabad feledni vagy mentegetni.

MTI
2020. 11. 29. 11:18
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. július 14. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Lidl új logisztikai központja építését bejelentõ sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. július 14-én. Az élelmiszerlánc 35 milliárd forintos beruházásához a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendõ beruházás-ösztönzési támogatást nyújt. A társaság negyedik magyarországi logisztikai központját építi meg a Pest megyei Ecseren, a már mûködõ három raktárbázisnál jóval nagyobb, 62 ezer négyzetméteres létesítmény a tervek szerint 2021 novemberére készül el. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízmillió dollárral járul hozzá Magyarország az amerikai Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány azon céljához, hogy egy múzeumot és kutatóközpontot építsen fel Washingtonban – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter tudatta, hogy a kormány a héten írta alá a szerződést az Egyesült Államok Kongresszusa által 27 évvel ezelőtt létrehozott alapítvány tervéhez való hozzájárulásról. A lengyel és magyar történelmi emlékezet közösségét mutatja, hogy a lengyel kormány is komoly összeget ajánlott fel – írta. A miniszter kiábrándítónak tartja azokat a nemzetközi politikai törekvéseket, amelyek a kommunizmus bűneinek relativizálására és a kommunista ideológia képviselőinek mentegetésére irányulnak.

Kommunista diktatúrák emberek tízmillióit gyilkolták le, nyomorították meg vagy tették tönkre az életüket. Ezeket a bűnöket nem szabad feledni, és nem szabad hagyni azok mentegetését sem

– írta. Hangsúlyozta: fontos, hogy az utókor is megismerje a kommunizmus valódi arcát, és méltó emléket állítson az áldozatoknak. Szijjártó Péter úgy fogalmazott:

– Mi, magyarok, a szabadság népe fontosnak tartjuk, hogy hozzájáruljunk ahhoz, hogy a szabadság földjén is legyen egy hely, amely folyamatosan emlékeztet mindenkit arra, hogy a kommunista rezsimek világszerte sok tízmillió ember haláláért felelősek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.