időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Kétéves lányuk miatt szállították le a gépről a magyar házaspárt + videóval

Magyar Nemzet
2020.12.14. 09:43
Kétéves lányuk miatt szállították le a gépről a magyar házaspárt + videóval

Leszállítottak az amerikai United Airlines egyik gépéről egy magyar családot, amiért kétéves kislányuk nem volt hajlandó maszkot viselni. Az esetről az anyuka, Orbán Eliz videót is készített, amelyet megosztott a közösségi médiában, azóta közel ötmillióan tekintették meg.

A felvételen jól látható, hogy a szülők mindent próbáltak megtenni, hogy kislányuk felvegye a maszkot, azonban az ijedt gyerek megmakacsolta magát. A légiutas-kísérők azonban hajthatatlanok maradtak, megkérték a családot, hogy hagyják el a gépet.

Az esetről Orbán Eliz a Fox News televíziónak is nyilatkozott. Az interjúban elmondta, a személyzet már a kezdetektől gorombán bánt velük, köszönés helyett azzal indítottak, hogy a gyermek kora felől kérdezősködtek. Miután kiderült, hogy két évnél idősebb, közölték, hogy kötelező maszkot viselnie. Mivel a kislánynak nem volt saját maszkja, biztosítottak egyet, majd szokatlan módon újra és újra ellenőrizték, hogy viseli-e.

Az anyuka az élményt traumatikusnak, megalázónak nevezte.

Felidézte, hogy már a járvány során is többször repültek, mert a nagyszülők az ország másik végében laknak, és csak így láthatják unokájukat, eddig azonban sosem volt efféle problémájuk. Beszélt arról is, hogy férjével együtt mindketten bevándorlók, Európából származnak, áldásnak érezték, hogy megélhetik az amerikai álmot a szabad Amerikában. Ehhez képest az elmúlt év nagyon ijesztő volt számukra.

Az esetre közleményben reagált a United Airlines is. Ebben azzal védekeztek, hogy a dolgozóik és az utasaik egészségének védelme a legfontosabb, ezért vezették be az amerikai járvánügyi hivatal, valamint orvos szakértőik tanácsai alapján a szabályaikat, melyeket a többi nagy légitársaság is alkalmaz. Közölték, hogy mindazonáltal a történteket vizsgálják, felvették a kapcsolatot a családdal.

Ugyanakkor, mint az édesanya az interjúban emlékeztetett rá, az ő ügye is valószínűleg azért kaphatott nagy figyelmet, mert ugyanazon a reggelen, ugyanarról a repülőtérről egy másik anyuka is utazott kétéves gyermekével, minden gond nélkül. Ennek a nőnek több millió követője van a közösségi médiában, és figyelmébe ajánlották a vele történteket. Úgy tűnik tehát, hogy a szigorú szabályozást a légitársaság nem alkalmazza egyformán mindenkire. A műsorvezető pedig hozzátette:

„Minden szülő tudja, hogy a kétévesek bizony azt csinálnak, amit ők akarnak.”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.