Újabb letartóztatások a bécsi terrortámadás kapcsán

Egy afgán származású férfi DNS-ét találták meg a merénylethez használt fegyveren.

Magyar Nemzet
2020. 12. 20. 10:33
null
Kujtim Fejzulai az Instagram oldalán pózolt a gyilkos fegyvereivel Forrás: Instagram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb két gyanúsítottat vettek őrizetbe a november másodikai bécsi terrortámadással kapcsolatban – adta hírül a Kronen Zeitung.

Értesüléseik szerint egyikük egy 26 év körüli, osztrák állampolgárságú, de afgán származású fiatalember, akinek DNS-nyomait megtalálták a négy életet követelő merényletben használt fegyveren.

A férfin még pénteken, Bécsben ütött rajta a Cobra különleges egység. A másik gyanúsítottról egyelőre nem közöltek részleteket.

A lap írt egy meg nem erősített hitelességű videófelvételről is, amelyen valószínűleg az egyik gyanúsított, valamint az elkövető szerepelhet. A rövid, alig tíz másodperces felvételen az látható, hogy ketten egy AK-47-esnek tűnő fegyverrel beszállnak egy BMW-be, miközben az AK-47 című szám szól egy albán rappertől.

Korábban a merénylőt a Bécsben született, de észak-macedóniai albán származású Kujtim Fejzulaiként azonosították. A nyomozók a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzéséből azt már egyértelműen megállapították, hogy az Iszlám Államnak hűséget esküdő terrorista egyedül cselekedett. Ez azonban nem zárja ki, hogy a szervezésben vagy szélsőséges nézeteiben ne lehettek volna társai. A férfi a támadáshoz AK-47-est használt, korábban a közösségi médiába feltöltött képen is ilyen fegyverrel pózolt.

Kujtim Fejzulai az Instagramon pózolt gyilkos fegyvereivel
Fotó: Instagram

A hatóságok az üggyel összefüggésben már legalább 15 embert őrizetbe vettek. Egyes szálak Németországig és Svájcig vezettek, de az is kiderült, hogy a tettes Szlovákiában próbált lőszert vásárolni a fegyveréhez, amiről értesítették is az osztrák hatóságokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.