2020 legfőbb halálozási oka az abortusz

A legfőbb halálok 2020-ban az abortusz volt. Több mint 42 millió gyermek halt meg így, még a születése előtt, amivel bőven lekörözik a daganatos és a koronavírusos áldozatok számát.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 01. 04. 19:22
null
Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az egész világon végigsöpört, és még mindig tart a Covid–19 járvány, annak közel sem volt annyi halálos áldozata, mint az abortusznak 2020-ban. Abortuszban tavaly 42,7 millió baba vesztette el az életét még a születése előtt, derül ki a Worldometer adataiból. Ennyien nem haltak meg semmi másban, sem influenzában, sem koronavírusban vagy rákban.

Az abortuszipar egyik főszereplője a Planned Parenthood az Egyesült Államokban, ezeken a klinikákon végzik el az abortuszokat. Az ő gyakorlatuk ellen az évek folyamán sokan felszólaltak már, nyáron például több fekete bőrű politikus is levelet írt a Planned Parenthoodnak, mondván, hogy az abortusszal túl sok fekete életet vesznek el. Erről beszélt a híres rapper, Kanye West is, aki szerint a Planned Parenthood szándékosan a feketék meggyilkolásával foglalkozik.

A Planned Parenthood körül ráadásul feltűnik a milliárdos spekuláns, Soros György is, aki komoly összegeket pumpál az abortuszklinikákat üzemeltető szervezet fenntartására.

Bár rendkívül sok baba veszti el az életét az abortusz miatt, vannak olyanok is, akik túlélik a szörnyűséget. Ez a téma viszonylag tabunak számít, pedig egyre több emberről derül ki, hogy meg se kellett volna születnie, most mégis egészségesen él. Hasonló történettel rendelkezik Melissa Ohden is, aki novemberben adott interjút a V4NA-nak.

Melissa biológiai édesanyján abortuszt hajtottak végre, sóoldatot adagoltak a méhébe 1977-ben. Melissának így holtan kellett volna megszületnie, ő azonban élve jött a világra. A V4NA-nak adott interjúban elmondta, hogy az emberek sokszor nem is gyanítják, hogy ez egy valós dolog, túlélni egy abortuszt. Ráadásul először inkább arra gondolnak, hogy rajta hajtottak végre abortuszt, és azt élte túl.

Melissa Ohden szerint azt kell elérni, hogy az emberek halljanak róluk, az abortusztúlélőkről és a sorsukról, mivel nagyon sokan érintettek ebben. Arra is rámutatott, hogy bár sokan azt mondják, hogy késői abortuszokra alig van példa, és csak súlyos esetekben, ez nem így van. Őt és több ismerősét is későn vetették el, Melissa például 31 hetes volt már a méhben, amikor az anyjánál megszakították a terhességet.

Így többek között arra próbálja meg Melissa felhívni az emberek figyelmét, hogy az abortusz nem megoldás, és a nőknek tudniuk kell, hogy vannak más lehetőségek. Ez már csak azért is fontos, mert ahogyan arra Melissa is rámutatott, egy életen át tart a gyógyulás az abortuszból.

AZ Új élet reménye

A világ népessége továbbra is nő, de a növekedés üteme lassul. Az alacsony jövedelmű, fejlődő országokban a legmagasabb a termékenység, míg a magas jövedelmű országokban a társadalmi reprodukcióhoz szükséges szint alatt marad a születések száma. Magyarországon a gyermekre vágyó párok 10–15 százaléka, azaz 100–150 ezer pár sikertelenül próbálkozik, ami az átlagos családmérettel számolva háromszázezer hiányzó gyermeket jelent. A Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium az utóbbia­kon próbál segíteni.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.