Civil tiltakozó akció az Európai Bizottság döntése ellen

Mielőtt bárki felszisszenne, hogy a tiltakozás ilyen formája túl erős, gondoljunk vissza két olyan múltbéli eseményre, amely a felvidéki magyarokkal történt itt, a mai Szlovákiában. Törvény tiltja a magyar zászló bevitelét a labdarúgó-mérkőzésekre. Hajszálon múlt, hogy törvény tiltotta volna a magyar himnusz eléneklését szlovákiai rendezvényeken. A zászlónk, a himnuszunk a mi szimbólumaink. Száz év óta ezerszer jobban kapaszkodunk beléjük, mert erőt adnak ahhoz, hogy őshonos közösségként határozzuk meg magunkat itt, a Felvidéken és reményt adjon ahhoz, hogy összetartozunk – írja a Felvidek.ma.

Forrás: FELVIDÉK.MA2021. 01. 20. 11:34
null
Erősödhet a konzervatív politikai erők együttműködése az unióban Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM Fotó: Török János/DÉLMAGYAR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zászló tehát szimbólum, ez EU zászlaja is az, s ha az EU kimondja, hogy mi, a felvidéki magyar közösség nem vagyunk érték és tényező az EU számára, akkor nekünk is egy erős, szimbolikus tettel kell üzennünk:

mi több mint ezer éve itt vagyunk, és akkor is itt leszünk, amikor az EU-t romba döntik az ilyen döntéseket hozó politikusaik.

Szimbolikus napot választottunk a tiltakozásunk napjává, Kölcsey Ferenc január 22-én alkotta meg a Himnuszt.

„Isten, áldd meg a magyart / Jó kedvvel, bőséggel / Nyújts feléje védő kart, /Ha küzd ellenséggel”

A Felvidek.ma az alábbi tiltakozó felhívást közölte.

Tiltakozás az Európai Bizottság döntése ellen

Felhívás felvidéki magyar polgármesterek, önkormányzati képviselők, pártok, civil szervezetek és polgárok felé. A Minority SafePack-kel kapcsolatban az Európai Bizottság becsapta és semmibe vette az EU nemzeti és nyelvi kisebbségeihez tartozó 50 milliónyi polgárát.

A bizottságot valójában nem érdeklik az őshonos nemzeti közösségek, csak azok a csoportok, melyek főleg ellenőrizetlenül, gazdasági bevándorlóként érkeztek pár éve Európába, illetve a magukat LMBTQ-közösség tagjaiként meghatározó kisebbségek.

Amikor politikusaink szavazni hívták a felvidéki magyar népet, az volt az egyik legfontosabb érvük, hogy az EU támaszunk lesz azon jogok kiharcolásában, amelyeknek 1989 óta nem tudtunk érvényt szerezni Csehszlovákiában, illetve Szlovákiában.

A döntéssel végleg bebizonyosodott, hogy az EU számunkra több mint csalódás. Ezzel a döntéssel üzenték nekünk a népszámlálás évében, hogy nem vagyunk Brüsszel és Európa számára érdekesek, nem vagyunk érték! Sem mi, felvidéki magyarok, sem a több mint 50 milliós európai, őshonos nemzeti közösség szerte a Kárpát-medencében, illetve egész Európában.

Az elmúlt években a felvidéki magyar közösség egyre inkább kezd egy olyan embertömegre hasonlítani, mely nem tudja honnan jött, és hova tart. Ezért pedig a választott politikai és társadalmi elit a felelős. Aki példát mutat az embereknek, azt becsüli és támogatja a nép. Itt az idő tehát, hogy újra példát mutassanak a polgármestereink, az önkormányzati képviselőink, civil szervezetek vezetői, de Felvidék minden polgára is.

Felhívjuk tehát a magyar polgármestereinket, hogy tiltakozzanak az EU, illetve a Bizottság döntése ellen.

Január 22-én, a magyar Himnusz születésének a napján vegyék le 1 napra az EU zászlaját az önkormányzati hivatalok homlokzatairól!

Száz éve megaláztak bennünket Nyugaton és most újra! Ha erre nem adunk egy közös választ, megérdemeljük a sorsunkat. Mi, a kezdeményezők, viszont reméljük, hogy van még bennünk annyi kurázsi, hogy képesek vagyunk hallatni a hangunkat.

Kérjük tehát a pártjaink, országos szervezeteink vezetőit, hogy ők is támogassák a polgármestereket. Kérjük a felvidéki magyarokat, a települések politikai és civil szervezeteinek vezetőit, hogy álljanak a polgármesterek mögé, ezzel is legitimálva a tiltakozásunkat.

Mindenki más pedig úgy támogathatja a tiltakozást, hogy aláírásával ITT csatlakozik a felhíváshoz.

„Az eltiport nemzet újjászületik, de öngyilkos nemzetnek nincs feltámadás.“

Ne szaladjunk a vesztünkbe, álljunk ki önmagunkért!

Az eredeti cikk és a tiltakozás kezdeményezők névsora ITT tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.