George Soros érdekeltségi körébe került a BLM

1983-ban kommunisták egy csoportja robbantott az Egyesült Államok Capitoliumában. Az akció egyik jelképes alakja Susan Rosenberg volt, aki ma már a Black Lives Matter mozgalom körül tűnik fel. Hivatalos dokumentumok szerint pedig a BLM a Soros György amerikai tőzsdespekuláns által támogatott egyik szervezet befolyása alá került – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 01. 12. 20:56
Christian activists hold Let Us Worship event in Skid Row neighborhood of Los Angeles, California
A most már Soros érdekeltségébe tartozó Black Lives Matter (BLM) kizárólag az erőszakos cselekményeivel vált hirhedtté Fotó: CHRISTIAN MONTERROSA Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy felháborodást váltott ki múlt héten, hogy Donald Trump amerikai elnök támogatóinak egy csoportja megostromolta az Egyesült Államok Capitoliumának épületét. Az összecsapás során öten életüket veszítették. Azonban nem először fordult elő, hogy megtámadják az amerikai törvényhozás épületét – emlékeztet rá a V4NA hírügynökség beszámolója.

1983. november 7-én a Capitolium szenátusi szárnyában bomba robbant. A detonációban senki sem sérült meg, halálesetek sem voltak, azonban több százezer dolláros kár keletkezett. A terrortámadás mögött radikális baloldaliak álltak. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hét embert vett őrizetbe az üggyel kapcsolatban, a legismertebb közülük Susan Rosenberg volt.

Rosenberg egész életében forradalmi csoportok körül tűnt fel. Tevékenykedett a Weather Underground Organization (WUO) nevű radikális baloldali szervezetben, támogatta a Peurto Rico-i függetlenségi mozgalmat, illetve a Május 19 (M19CO) nevű kommunista terrorszervezethez is csatlakozott.

Az M19CO támogatta a Fekete Felszabadítási Hadsereget (Black Liberation Army) is.

A most már Soros érdekeltségébe tartozó Black Lives Matter (BLM) kizárólag az erőszakos cselekményeivel vált hirhedtté
Fotó: MTI/EPA

Rosenberget az FBI 1984-ben kapta el, egy év múlva 58 éves börtönbüntetést kapott. Ennek ellenére a nő mindössze 16 évet töltött börtönben, ugyanis Bill Clinton amerikai elnök az utolsó hivatali napján, 2001-ben elnöki kegyelemben részesítette, így szabadlábra került.

Szabadulása után az American Jewish World Service nevű szervezet kommunikációs igazgatója lett. Társalapítóként részt vett a National Council for Incarcerated and Formerly Incarcerated Women and Girls nevű börtönellenes szervezet létrehozásában is.

Érdekesség, hogy mindkét csoport feltűnik a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) honlapján.

Előbbi 2017-ben 150 ezer, 2018-ban pedig 300 ezer dollárt kapott Soroséktól.

Utóbbi pedig 2016-ban és 2018-ban 25-25 ezer dollárt szerzett az OSF-től.

Fotó: V4NA

Susan Rosenberg NGO-s tevékenysége itt azonban nem áll meg, ugyanis ő a Thousand Currents (TC) nevű baloldali szervezet alelnöke.

Felettébb érdekes egyébként, hogy tavaly nyáron a Thousand Currents törölte honlapjáról az igazgatósági tagok információit, így Rosenberg életrajza sem elérhető.

Az internetes archívumból viszont előhívható az oldal.

Fotó: Archív (V4NA)

A TC feladata, hogy pénzügyi támogatásokat kezeljen és juttasson el a megfelelő helyekre. A szervezet 2016-ban kezdett együttműködni a Black Lives Matter Global Network Foundation-nel

Az influencewatch.org nevű portál szerint a BLM első nagy támogatója a W.K. Kellogg Foundation volt, amely három évre 900 ezer dollárt adományozott a szervezetnek a TC-n keresztül. A pénzből helyi BLM „kirendeltségek” létrehozását finanszírozhatták.

2019-ben a Thousand Currents 3,3 millió dollárt adományozott a BLM-nek, 2018-ban pedig 2,6 millió dollárt.

A Kaliforniai Igazságügyi Minisztérium hivatalos dokumentumai szerint tavaly a Thousand Currents átruházta a BLM Global Network Foundation irányítását a Tides Centernek.

Ezzel a lépéssel a szervezet része lett a világ egyik legnagyobb politikai hálózatának, amely bevétele csak 2018-ban 636 millió dollár volt.

A Tides Center anyaszervezete a Tides Foundation. Mindkettőt Soros György alapítványa támogatja kiemelten.

Előbbi 2018-ban 2,2 millió dollárt kapott az OSF-től.

Fotó: V4NA

Utóbbi 2,4 millió dollárt szerzett.

Fotó: V4NA

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.