Késsel gyilkolt Franciaországban egy szudáni menedékkérő

A rendőrség szerint nem terrortámadás történt.

MTI
2021. 02. 19. 16:18
null
London, 2019. november 29. Késeléses támadás miatt lezár egy londoni utcát egy rendõr a London híd déli végének közelében 2019. november 29-én. Többen megsebesültek, az elkövetõt agyonlõtték a rendõrök. A rendõrség terrorcselekménynek minõsítette az támadást. MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga Fotó: Facundo Arrizabalaga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkéselte egy menekültközpont vezetőjét pénteken egy szudáni menedékkérő a délnyugat-franciaországi Pau-ban, miután elutasították a menedékjogi kérelmét – közölték rendőrségi források. Az áldozat, a központ 46 éves vezetője a helyszínen életét vesztette, a 38 éves szudáni elkövetőt őrizetbe vették, nem tanúsított ellenállást. Gérald Darmanin belügyminiszter részvétét fejezte ki az áldozat hozzátartozóinak, és bejelentette, hogy délután a helyszínre látogat. Az eddigi nyomozás szerint a feltételezett elkövető egy olyan menedékkérő, aki már nem élt a központban, de korábban lakott ott.

A rendőrség köztörvényes bűncselekmények miatt ismerte, börtönben is volt 2017-ben. A férfi nem szerepelt a titkosszolgálatok nyilvántartásában, a rendőrség jelezte, hogy az ügyet nem terrortámadásként kezelik.

A BFM hírtelevízióban helyi rendőri források elmondták: a férfinak a közelmúltban elutasították a menedékjogi kérelmét, emiatt ment be a menekültközpontba, ahol szóváltásba keveredett az igazgatóval, és ezt követően szúrta meg többször késsel. A Pau városában évtizedek óta működő menekültközpont 257 ember befogadására alkalmas, és a menedékkérők illetve a menekültstátuszt elnyerők számára integrációs programot is kínál, valamint a városban, a központon kívül is rendelkezik szálláshelyekkel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.