Svédország az iszlamizáció bástyája lett

Arra figyelmeztetett a Dán Néppárt elnöke, hogy nem akarja, hogy országuk ugyanúgy az iszlamizáció bástyája legyen, mint Svédország. A probléma szerinte többek között az, hogy a bevándorlók nem tudnak alkalmazkodni az ország értékeihez – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 02. 23. 15:54
null
Malmö, 2020. augusztus 29. Tüntetõk állnak Malmö Rosengard nevû negyedében, mögöttük sûrû füst száll fel 2020. augusztus 28-án. A svéd hatóságok kitoloncolták Rasmus Paludant, a Stram Kurs nevû dán szélsõjobboldali párt vezetõjét, aki a muszlimellenes tüntetésre érkezett. Ettõl függetlenül a nap folyamán a Paludannal szimpatizálók mégis összesereglettek a városban, tüntetésük során három embert õrizetbe vettek faji gyûlöletkeltés gyanújával. MTI/EPA/TT Hírügynökség Fotó: - Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem köntörfalazott hírlevelében a Dán Néppárt elnöke, aki az iszlamizációról és annak dániai és svédországi jelenlétéről nyilatkozott. Kristian Thulesen Dahl minden héten ebben a levélben ír politikai gondolatairól és véleményéről a párttagoknak, a téma általában a dán és uniós politikával áll összefüggésben.

Legutóbb a politikus Svédországot az iszlamizáció bástyájának nevezte. Megemlítette Inger Støjberget is, aki korábban a bevándorlásért felelős miniszter volt Dániában. Støjberg többször is leírta már véleményét a közösségi oldalán a migrációs helyzettel kapcsolatban, legutóbb például arról írt, hogy Dániában problémát jelent az iszlám. Szerinte az erőszak és a terror együtt jár az iszlám vallással, a muszlimok pedig arra akarják rávenni az embereket, hogy úgy éljenek, ahogy ők.

Kristian Thulesen Dahl szerint az egykori dán minisztert a pártja észszerűtlenül kezelte. A Dán Néppárt vezetője viszont úgy tekint Støjbergre, mint egy megbízható partnerre a bevándorlás és az iszlamizáció elleni harcban – írják.

A pártelnök a bevándorlókat illetően arról írt, hogy nagyon sokan közülük nem tudtak alkalmazkodni a dán értékekhez, ennek pedig véget kell vetni. Szerinte arra kell fókuszálni, hogy az embereket visszaküldjék az anyaországukba. Mindemellett a hírlevélben Thulesen Dahl amiatt is aggódik, hogy a baloldali radikális erők veszélyeztetik Dánia jövőjét.

Korábban a pártelnök egyébként már kifejezte véleményét a svédországi migrációs helyzetről. 2019-ben arra figyelmeztetett például, hogy rendkívül sok bevándorló áramlik be az országba. Visszaidézte a 2015-ös migrációs válságot, aminek kapcsán úgy vélte, hogy szigorúbb külpolitikára van szükség, mert csak úgy tudnak fellépni a bevándorlás ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.