Ötezer emberrel szerveztek koncertet Barcelonában

Biztonsági őr hiány miatt nem láthatóak Rembrandt és Rubens művei; tűzijátékkal lőtték a rendőröket Franciaországban. Gibraltárban feloldják a korlátozásokat; maszkkal és negatív teszt eredménnyel koncertezhettek Barcelonában.

2021. 03. 29. 12:39
null
Barcelona, 2021. március 27. A közönség tagjai védõmaszkban a Love of Lesbian nevû spanyol popegyüttes koncertjén Barcelonában 2021. március 27-én. Spanyolországban ez az elsõ koncert a koronavírus-járvány egy évvel ezelõtti kitörése óta, a közönség tagjainak PCR-tesztet kellett végezniük és mindegyikük kapott egy FFP2-es maszkot. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elzárták Rembrandt és Rubens műveit a látogatók elől

Belgiumban még látogathatók a múzeumok a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások ellenére is, azonban a brüsszeli Királyi Szépművészeti Múzeum mégis elzárta Rembrandt és Rubens festményeit, mert nincs elég biztonsági őr a mesterműveket bemutató termek őrzésére.

A teremőrök létszáma már korábban is kritikus szintre csökkent, majd a koronavírus-járvány és a múzeum bevételeinek csökkenése csak tetézte a problémát. A nyugdíjba vonuló alkalmazottak helyett nem vettek fel új teremőröket, és a fiatalabb biztonságiak lejáró munkaszerződését sem hosszabbították meg. A múzeum közleménye szerint a biztonsági személyzet hiányában a különböző tárlatokat ezentúl nem lehet majd egy időben megtekinteni, a kiállításokat rotációs rendszerben teszik elérhetővé.

Forrás: The Brussels Times

Visszatért a normális élet Gibraltárba

A Spanyolországhoz tartozó brit területen a lakosság több, mint 70 százalékát immunizálták koronavírus ellen, a lakók több mint 90 százaléka pedig megkapott már legalább egy dózis oltóanyagot, így megkezdődött a korlátozások feloldása. Már pénteken eltörölték az éjszakai kijárási tilalmat, vasárnaptól pedig maszkot sem kötelező viselnie annak, aki az utcára megy sétálni.

Forrás: XATAKA

Illegális rap videó forgatása alatt támadtak a francia rendőrökre

A Párizstól észak-nyugatra fekvő Mantes-la-Jolie-ban szombat este rendőrökre támadtak egy rap videó forgatása közben. Külvárosi fiatalokból álló százfős tömeg gyűlt össze, hogy segítői és szereplői legyenek a francia rapper, Niaks új klipjének, azonban a forgatásra a szervezők nem kértek engedélyt. A résztvevők a kijárási korlátozásokat, a távolságtartás és a maszkviselés szabályait is megszegték, ezért a helyszínre érkező rendőrök fel akarták oszlatni a tömeget. A százfős társaság azonban kövekkel, tűzijátékokkal és petárdákkal támadt a rendőrökre, akik a rendőrautó mögött próbáltak menedéket találni. Az események este fél hatkor kezdtek eldurvulni, de a rendőrök még éjfélkor is folyamatos támadásoknak voltak kitéve. Franciaországban gyakran díszletként használják a köztereket az illegális rap videó forgatásokhoz, azonban ezekkel rendszeressé váltak a rendőrök ellen elkövetett támadások is.

Forrás: Sputnik France

Ötezer embert teszteltek a barcelonai koncerthelyszínen

Kísérleti jelleggel megrendeztek egy koncertet Barcelonában, ötezer embert hívtak meg a Love of Lesbian nevű együttes fellépésére. A koncertre érkezők FPP2-es maszkot viseltek, valamint a belépés előtt antigén tesztet kellett végezniük. Összesen hat embernek lett pozitív a koronavírus tesztje, ők nem léphettek be a koncert helyszínére. A maszkok átvétele után mindenkinek fertőtlenítenie kellett a kezeit, majd ezután bemehettek a nézőtérre, ahol nem kellett betartani az általános távolságtartási szabályt. A próbakoncert reményt adhat az előadóművészeknek és a szervezőknek, akik idén nyáron szeretnének újra tömegrendezvényeket megszervezni.

Forrás: rtve, Twitter

(Borítókép: A közönség tagjai védőmaszkban a Love of Lesbian nevű spanyol popegyüttes koncertjén Barcelonában 2021. március 27-én. Spanyolországban ez az első koncert a koronavírus-járvány egy évvel ezelõtti kitörése óta, a közönség tagjainak PCR-tesztet kellett végezniük és mindegyikük kapott egy FFP2-es maszkot. Forrás: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.