időjárás 27°C Mária 2022. augusztus 15.
logo

Tíz emberrel végeztek egy amerikai lövöldözésben

MTI
2021.03.23. 07:51
Tíz emberrel végeztek egy amerikai lövöldözésben

Tíz ember vesztette életét egy áruházi fegyveres incidensben hétfőn az egyesült államokbeli Colorado államban, köztük a riasztás után elsőként helyszínre érkező rendőrök egyike – közölték a helyi hatóságok. Az incidens a Denvertől mintegy 45 kilométerre észak-nyugatra lévő Boulderben történt.

Maris Herold, a város rendőrparancsnoka egy esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy őrizetbe vették a gyanúsított férfit, aki a sebesülése miatt kezelésre szorul. A könnyeivel küzdő parancsnok nem árulta el a gyanúsított nevét,

és sem az elkövető indítékára, sem az incidens részleteire nem tért ki.

A CNN amerikai hírtelevízió egy meg nem nevezett rendőrségi forrástól úgy értesült, hogy a támadó egy AR–15 típusú gépkarabélyból nyitott tüzet.

A boulderi rendőrség kora délután tett közzé riasztást a Twitteren, hogy fegyveres incidens zajlik a helyi King Soopers szupermarketben. A hatóságok nagy erőkkel vonultak ki, s a helyszínre kommandósokat is vezényeltek. A rendőrség későbbre ígért részletes tájékoztatást. A helyszínelés és a tanúk meghallgatása még zajlik. Michael Dougherty megyei ügyész tragédiának és rémálomnak nevezte a Boulderben történteket.

Rendőrök és helyszínelők a King Soopers szupermarketnél, ahol lövöldözésben életét vesztette több ember, köztük egy rendőr is a Colorado állambeli Boulderben 2021. március 22-én
Fotó: Brendan Davis / MTI/EPA

Ez volt eddig a hetedik tömeggyilkosság idén az Egyesült Államokban a szerint az adatbázis szerint, amelyet a legalább négy halálos áldozatot követelő lőfegyveres támadásokról vezet az AP hírügynökség, a USA Today című lap és a Northeastern University.

Előzőleg a déli Georgia államban március 16-án egy fegyveres támadó masszázsszalonokba belépve nyolc embert lőtt agyon, köztük hat ázsiai származású nőt. Tavaly – feltehetően az új koronavírus okozta járvány hatására – átmeneti nyugalom állt be a korábban rendkívüli módon elharapózott fegyveres támadásokban, és számuk az elmúlt több mint egy évtized legalacsonyabb szintjére esett vissza.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.