„Véletlenül” tévéstáb jelenlétében állították elő Szájer Józsefet

A volt EP-képviselő friss közleményében tudatta, hogy a belga ügyészség jogkövetkezmény nélkül zárta le az ügyét.

Magyar Nemzet
2021. 03. 24. 14:47
null
Forrás: VTM News
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai balliberális sajtót bejárta szerdán a hír, miszerint Szájer József múlt novemberi, Brüsszelben történt előállításakor egy flamand tévé „éppen a helyszínen járt”, és majdnem fél évvel a botrány után felvételeket is nyilvánosságra hozott. Ezeken az látható, ahogy a volt európai parlamenti képviselőt a rendőrök a falhoz szorítják és igazoltatják. A belga VTM televízió riportja szerda este kerül csak adásba, ám a Szájerről szóló rész már elérhető online.

A szigorú belga kijárási tilalom közepette egészen kirívónak számít, hogy egész tévéstábok közvetítsék a rendőrségi razziákat.

A Telex.hu a riporterek jelenlétét azzal magyarázta, hogy azok „éppen a helyi rendőrök munkájáról készítettek dokumentumműsort”. A Euronews ennél valamivel bővebben pedig úgy „értesült”: a tévéstábnak fogalma sem volt róla, hogy aznap este a Fidesz egyik alapítójával szembeni intézkedésnek voltak a tanúi. „A rendőrök munkáját követve érkeztek a helyszínre” – írták. A 24.hu sem bocsátkozott részletesebb magyarázatba: szerintük is annyi történt, hogy a VTM „épp a rendőrökkel forgatott”.

Lapunk írt róla korábban: Szájer József tavaly minden bizonnyal titkos­szolgálati művelet áldozata lett a belga fővárosban – az előre megtervezett, lejárató akció tényét a profi tévéstáb jelenléte, a most napvilágot látott felvételek is igazolják.

– Mint célszemély, nyilván maga is tett azért, hogy ilyen helyzetbe kerüljön – mondta Földi László a Magyar Nemzetnek az ügy kirobbanásakor. Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója kitért arra is: épp az eset idején, a magyar–lengyel jogállamisági vétó miatt volt hatalmas az érdekellentét az unió egyes tagállamai között, ez magyarázatot adhatott az akció időzítésre. Az EU-ban akkor a közel 1800 milliárd eurós keretköltségvetés és járvány miatti mentőalap sorsa forgott kockán.

– Ilyen akcióra a politikának rá kellett bólintania. (…) Az akció időzítése, illetve az, ahogy a sajtóban kiszivárogtatták az ügy részleteit, számomra teljesen egyértelművé teszi a történteket

– húzta alá Földi László korábban.

Belgiumban egyébként valóban sok a rendőrségi razzia a szigorú korlátozó intézkedések idején: idén januárban negyvenkét embert találtak egy antwerpeni házibuliban, februárban pedig Brüsszel Saint-Gilles kerületében vonultak ki egy 36 fős rendezvényhez. Tavaly december végén egy 52 fő részvételével zajló szexpartit is lefüleltek egy Belgium délkeleti részén lévő városban.

Egyik esetben sem kísérte tévéstáb az egyenruhásokat.

Szájer József: Nem folyik jogi eljárás ellenem

Szájer József szerdán hivatalos oldalán adott ki közleményt az ügy fejleményeiről. Ebben megerősítette, hogy belgiumi ügyvédje arról tájékoztatta: a belga ügyészség jogkövetkezmény nélkül zárta le az ügyét, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését sem indítványozták vele szemben. „A Covid–19 korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem” – írta, hozzátéve: „A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom.” A bejegyzésben az egykori EP-képviselő arról is ír, hogy ő maga mindig tiszteletben tartotta az emberi méltóságot és a mindenkinek a magánélethez való jogát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.