Zavargásokba torkollott a „pride” felvonulás Lyonban

Golyóval fenyegették a spanyol kormány több tagját; erőszakos zavargásba torkollott a leszbikusok „pride” felvonulása Lyonban. Marseille polgármester-helyettese csökkentené a turisták számát; először hoztak nyilvánosságra papok szexuális visszaéléséről szóló adatokat Spanyolországban.

Forrás: Magyar Nemzet2021. 04. 26. 11:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálos fenyegetést kapott a spanyol kormány több tagja

Fenyegető levelet küldtek az exminiszterelnök helyettesnek, Pablo Iglesiasnak, Fernando Grande-Marlaska belügyminiszternek és a csendőrség főigazgatójának, María Gámeznek.

A borítékban egy töltény és rövid üzenet állt: “Tíz napod van a lemondásra. Az az idő, amikor még röhögtél rajtunk, lejárt. Országos rendőrség, csendőrség: addig van időd, míg el nem durran a töltény.”

A történteket jelentették a rendőrségnek.

Forrás: www.vozpopuli.com, Tóth Brigitta

Zavargásokba torkollott a „pride” felvonulás Lyonban

A lyoni leszbikusok április 24-ére, szombatra szervezetek „Pride”, azaz büszkeségi felvonulást a városba, hogy méltón megünnepeljék a „leszbikusok láthatóságának” napját. Az ünnepi masírozást azonban olyan szélsőjobboldali aktivisták zavarták meg, akik nem értettek egyet a rendezvénnyel, ezért tűzijáték-petárdákat lőttek ki a felvonulás résztvevőire. A helyszínre kiérkező rendőrök könnygázbombák bevetésével fékezték meg az ötvenfős csoportból álló támadókat.

Franciaország vezető politikusai és politikusnői elítélték a leszbikus csoport elleni támadást. Lyon polgármestere, Grégory Doucet azt írta Twitter-oldalára, hogy „minden áron meg kell védenünk a jogunkat ahhoz, hogy szabadon nyilváníthassuk ki identitásunkat és szerelmünket”.

Forrás: fr.sputniknews.com, twitter.com

Marseille polgármester-helyettese a turisták elriasztását tervezi

Marseille vezetése szeretné elkerülni, hogy a turisták idén nyáron is megrohamozzák a várost. Ez történt ugyanis tavaly, amikor a koronavírus-járvány miatt lerövidült szezon idején több mint 3,5 millió nyaraló töltötte a városban a szabadságát. A város vezetése ezért arra kéri a szektorban dolgozókat, hogy idén ne indítsanak reklámkampányokat a város és saját helyszíneik népszerűsítésére.

Laurent Lhardit polgármester-helyettes ugyanis azt tervezi, hogy a városba a reklámok nélkül is megérkező nagyszámú turistát kiegyensúlyozottabban fogja elosztani, azért, hogy a több millió látogató ne csak a klasszikus és túlzsúfolt területeken töltse el a vakációját. A polgármester-helyettes a nyaraló tömegek szétosztását a legnépszerűbb helyszínek „elrejtésével” szeretné megoldani, valamint a városban járőröző aktivisták bevetésével, akik a város más, kevésbé frekventált területei felé irányítanák át a turisták millióit.

Forrás: fr.sputniknews.com

Szexuális visszaélésekről számolt be a spanyol egyház

Spanyolországban először hoztak nyilvánosságra az egyházhoz köthető, szexuális visszaélésről szóló adatokat. A Püspöki Konferencia közlése szerint az elmúlt 20 évben 220 spanyol papot jelentettek fel a Vatikánnál visszaélések miatt. Az áldozatok pontos számát, a bűncselekmények helyszínét és évét ugyanakkor nem tudják pontosan. Eddig összesen 151 esetet sikerült lezárni, 69 akta azonban továbbra is nyitott. Az adatokat azután hozták nyilvánosságra, hogy a társadalmi jogokért felelős miniszter, Ione Belarra vitát robbantott ki az ügy kapcsán. Azzal vádolta az egyházat, hogy szándékosan eltitkolja a papok bűncselekményeit, amelyeket kiskorúak ellen követtek el.

Forrás: www.vozpopuli.com, Tóth Brigitta

(Borítókép: Papok vesznek részt a madridi érsek, Antonio Maria Rouco Varela által celebrált szentmisén. Fotó: MTI/EPA/Juan Carlos Hidalgo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.