Szijjártó: Szabad az utazás Magyarország és Szerbia, illetve Montenegró között

A külügyminiszter közösségi oldalán jelentette be, hogy sikeres megállapodás született a két ország és Magyarország közötti átjárásról.

Forrás: facebook2021. 04. 29. 16:34
null
Szijjártó Péter Nikola Selaković szerb és Đorđe Radulović montenegrói külügyminiszterrel tárgyalt Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha minden jól megy, hamarosan elmondhatjuk, hogy már négymillió honfitársunkat tudtuk beoltani és ezáltal megvédeni őket a járványtól. Újabb lépést tehetünk tehát a normalitás irányába, ami lehetővé teszi, hogy egyes országokkal megállapodjunk állampolgáraink karantén- és tesztmentes utazásáról – írta bejegyzésében a külügyminiszter.

Szijjártó Péter Nikola Selaković szerb és Đorđe Radulović montenegrói külügyminiszterrel tárgyalt
Fotó: Facebook

– A mai napon Nikola Selaković szerb és Đorđe Radulović montenegrói külügyminiszter kollégával megállapodtunk arról, hogy oltási igazolványainkat kölcsönösen elismerjük és így a beoltottak holnaptól szabadon utazhatnak Magyarország és Szerbia, illetve Magyarország és Montenegró között. Minderről megkezdtük az egyeztetéseket Görögországgal és Izraellel is, amint ezek révbe érnek, azonnali tájékoztatást adunk – olvasható Szijjártó Péter Facebook-oldalán.

Ha minden jól megy, hamarosan elmondhatjuk, hogy már négymillió honfitársunkat tudtuk beoltani és ezáltal megvédeni…

Posted by Szijjártó Péter on Thursday, 29 April 2021

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.