Hitlert dicsőítette a CNN pakisztáni tudósítója

A férfi már 2014-ben is arról írt a Twitter-oldalán, hogy Hitler jól tette, amit a zsidókkal csinált.

2021. 05. 17. 15:14
null
Adeel Radzsa Twitter-posztja, melyben az izraeli-palesztin konfliktusra reagálva Hitert dicsőíti. Forrás: TWITTER / Fox News
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felmondta a munkaszerződést a CNN amerikai hírcsatorna az egyik szabadúszó munkatársával, amiért az Hitler dicséretével reagált az Izrael és a Hamász radikális iszlamista szervezet közötti ellenségeskedésre. A pakisztáni származású Adíl Radzsa azt írta a Twitter-oldalára vasárnap, hogy

„Hitlerre van szüksége a világnak.”

A bejegyzést még aznap délután eltávolították az oldalról, ami ennek ellenére széles körű felháborodást váltott ki, és többen Radzsa kirúgását követelték. Greg Price, a The Daily Caller amerikai hírportál munkatársa összesen 54 cikket talált a CNN oldalán, melyekben a pakisztáni férfi közreműködött.

Radzsa 2013 augusztusa óta dolgozott a CNN-nek – legalábbis ezt tette közzé a LinkedIn, a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózatának az oldalán –, noha a tévécsatorna közleménye ezt nem támasztja alá. Matt Dornic, a CNN szóvivője először azt nyilatkozta a Fox News amerikai televíziós csatorna megkeresésére, hogy nem hallott még a férfiról, és utánanéz. Később Dornic elmondta, hogy Radzsa sosem volt az alkalmazottjuk, csupán néhány pakisztáni cikkhez küldött helyi beszámolókat. A szóvivő továbbá hozzátette, hogy a férfi kijelentése után a jövőben nem hajlandók vele együtt dolgozni. Radzsa az elmúlt napokban is számos alkalommal osztotta meg véleményét a zsidó–palesztin konfliktusról a Twitter-oldalán. Szombaton például ezt írta:

„Amit a zsidók Palesztinában művelnek, az ugyanolyan, mint amikor az indiai hinduk megszállták Kasmír térségét.”

Radzsa Twitter-posztja, melyben az izraeli–palesztin konfliktusra reagálva Hitlert dicsőíti
Fotó: Twitter/Fox News

Néhány nappal ezelőtt pedig Mike Pence korábbi amerikai alelnök Izrael támogatásáról szóló posztjára úgy válaszolt, hogy „a terroristák létrehozásának és a támogatásuknak a története”. Nem a mostani volt egyébként Radzsa első olyan bejegyzése, mellyel a volt német vezetőt éltette: a 2014-es labdarúgó-világbajnokság idején arról írt, hogy azért szurkol Németországnak, mert Hitler német volt, és szerinte megérdemelték a zsidók azt, amit kaptak tőle.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.