Kiskorú bevándorlók tettek tönkre egy szicíliai menekültközpontot

Brüsszel követeli Marokkótól a ceutai határok lezárását; a francia ellenállás egykori hősének otthonát foglalták el önkényes házfoglalók Toulouse-ban. Marokkó királyát fenyegette és zsarolta két francia újságíró; kiskorú bevándorlók tettek tönkre egy szicíliai menekültközpontot, mert a körülmények nem feleltek meg az elvárásaiknak.

Magyar Nemzet
2021. 05. 20. 17:36
null
Lampedusa, 2020. augusztus 2. A koronavírus-járvány miatt védõmaszkot viselõ illegális bevándorlók várják, hogy felszálljanak a kompra, amely a szicíliai Agrigento megyében fekvõ Porto Empedocle településre viszi õket a dél-olaszországi Lampedusa szigetérõl 2020. augusztus 2-án. Az Afrika partjai és Szicília között fekvõ kis szigetrõl száz illegális bevándorlót küldenek tovább Sziciliába. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo Fotó: Alessandro Di Meo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel követeli Marokkótól a ceutai határok lezárását

A spanyol kormány tétlenségét és gyengeségét látva az EU csütörtökön egyértelművé tette Rabat városának, hogy senki sem zsarolhatja az EU-t. Brüsszel úgy értékelte, hogy Spanyolország figyelmen kívül hagyott minden olyan jelzést, amely egyértelművé tette, hogy migrációs válság alakulhat ki a Marokkóval fennálló diplomáciai krízis miatt. Ettől függetlenül maximális támogatásáról biztosította a spanyol kormányt a helyzet megoldásában.

Marokkó szerdán bejelentette, hogy visszaállítja a határellenőrzést a több mint kétnapos migrációs invázió után, ám a bevándorlók nem tágítanak. Szerda este több százan támadtak rá a hatóság embereire és heves zavargásokat okoztak. Az eddig összesített nyolcezer illegális bevándorlóból 5600-at sikerült már visszaküldeni Marokkóba.

Forrás: ABC, ABC, 20 minutos,

A francia ellenállás egykori hősének otthonát foglalták el önkényes házfoglalók Toulouse-ban

Önkényes házfoglalók szállták meg a néhai Jean Bégué közismert hős házát, aki a második világháború francia ellenállójaként vált ismertté. Háza ma a lánya, a 79 éves Monique tulajdonában van. Az erőszakos házfoglalók egy ideje Monique vendégszeretetét élvezték, azonban miután az idős tulajdonost egy időre kórházba szállították, el kellett hagyniuk az ingatlant. A betolakodók azonban egy idő után visszatértek, és a szomszédos raktárépület parkolójának kerítését levágva jutottak be a házba. Amikor az idős tulajdonos és annak családja szeretett volna a házba bejutni, a házfoglalók gúnyos mosollyal közölték velük, hogy ez bizony már az övék.

A néhai Jean Bégué-ről Toulouse-ban egy körforgalmi utat is elneveztek, és a család ingatlanára a város a francia ellenállás egyik történelmi helyszíneként tekint, Jean Bégué-t ugyanis ebben a házban vallatták és kínozták meg deportálása előtt.

Forrás: Le'Figaro

Marokkó királyát fenyegette és zsarolta két francia újságíró

Hamarosan megkezdődik annak a két francia újságírónak a pere Párizsban, akik a vádak szerint VI. Mohammed, marokkói királyt zsarolták meg. Éric Laurent és Catherine Graciet először 2012-ben adták ki A ragadozó király című könyvüket, amely az észak-afrikai ország uralkodójáról szólt, majd 2015 nyarán, második könyvük megjelenése előtt hárommillió eurót követeltek – a bíró szavai szerint „burkolt fenyegetéssel” – a királytól cserébe azért, hogy leállítsák a számára ismét kellemetlen információkat tartalmazó könyv publikálását. A marokkói uralkodó ház 2015 augusztusában feljelentést tett Párizsban a két zsaroló újságíró ellen. Az ügy feltárása a párizsi bíróságon folytatódik.

Forrás: Sputnik

Kiskorú bevándorlók tettek tönkre egy szicíliai menekültközpontot

Kiskorú bevándorlók tettek tönkre egy bevándorlóközpontot a szicíliai Naróban, mert a körülmények nem feleltek meg az elvárásaiknak. A lázadásuk előtt, már napok óta követelték áthelyezésüket egy másik táborba. Miután követelésük nem teljesült, a tettek mezejére léptek. A becslések szerint tízezer eurós kárt okoztak. Az erőszakos összecsapás következtében a személyzet három tagja megsebesült és kórházi ellátásra szorult. A település polgármestere végül egy agrigentói táborba helyezte át a kiskorú felkelőket.

Forrás: Sicilia On Press

Borítókép: a koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselőõ illegális bevándorlók várják 2020. augusztus 2-án (MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.