Letartóztatták a Vatikán elpusztítására buzdító börtönimámot

A Vatikán elpusztítására és a zsidók megölésére szólította fel prédikációiban a híveit az a szélsőséges imám, akit csütörtökön tartóztattak le Alessandria városában, Torinó közelében – írta meg a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 05. 18. 17:12
null
Rma, 2016. oktber 21. Tntet muszlim frfiak pnteki imra kszlnek a rmai Colosseumnl 2016. oktber 21-n. A muszlim hvk amiatt tiltakoztak, hogy szerintk nincs elg s megfelel iszlm imahely az olasz fvrosban. (MTI/EPA/Angelo Carconi) Fotó: Angelo Carconi Forrás: MTI/EPA/Angelo Carconi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz rendőrség csütörtökön letartóztatott egy börtönimámot Alessandriában, aki dzsihádot hirdetett a hívei között a hitetlenek megölésére és a keresztény egyház elpusztítására.

A marokkói szélsőséges imám többször is terrortámadásokat hozott fel példaként, többek között dicsérte a Charlie Hebdo ellen elkövetett merényletet, amikor is a szatirikus hetilapot iszlám szélsőségesek támadták meg, mivel a hetilapban Mohamed-karikatúrák jelentek meg.

Az imámot terrorcselekmények elkövetésére való felbujtással, illetve etnikai alapú megkülönböztetés propagálásával és bűncselekmények elkövetésének az ösztönzésével vádolják.

Amellett, hogy többször is a Vatikán és a keresztény egyház elpusztítására szólított fel, és az iszlám esküdt ellenségének nevezte a zsidóságot, kifejezte csodálatát Oszama bin Láden és az általa létrehozott terrorszervezet, az Al-Kaida iránt is. A vallási vezető a rendőrség állítása szerint 2021 márciusa és júliusa között terrorizmusra hajlamos személyeket keresett. A férfit a Novarában lévő börtönben helyezték el, amíg a tárgyalása tart.

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb gondot okoz Európa-szerte, hogy a börtönöket a muzulmánok hittérítő központnak használják, derült ki az Ispionline.it hírportál cikkéből. A cikk szerint a problémát az okozza, hogy az elmúlt évek terrorista eseményeinek a hatására megnőtt a radikalizált személyek száma a börtönökben. Ezenkívül a börtönök jelentős szerepet játszottak számos radikális mozgalom és terroristaszervezet életében, mivel új tagokat az intézményben tudnak a leghatékonyabban toborozni.

A börtönök területén az Ispionline.it szerint már több alkalommal találtak emberek radikalizálására és megtérítésre alkalmas tárgyakat is, többek között szélsőséges tartalmú könyveket, videókat.

Ezeket az eszközöket sokszor a börtönmunkások csempészik be némi pénzért, derült ki, miután 2019-ben a spanyol hatóságok letartóztattak egy börtönmunkást, akit azzal vádoltak meg, hogy pénzért cserébe dzsihadista anyagokat csempészett be a börtönbe.

A börtönben letöltendő idejükben az iszlamisták együtt vannak más okokból elítélt, nem iszlám vallású emberekkel, akiket a büntetésük alatt meg akarnak téríteni a rabok és a börtönimámok is. Emellett a fogvatartottak nemzetiségi és vallási alapon alakítanak ki csoportokat, majd később zaklatják a kisebbségben lévő elítélteket.

A borítóképen tüntető muszlim férfiak pénteki imára készülnek a római Colosseumnál 2016. október 21-én. A muszlim hívők amiatt tiltakoztak, hogy szerintük nincs elég és megfelelő muzulmán imahely az olasz fővárosban Fotó: MTI/EPA/Angelo Carconi

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.