Több késeléses támadás történt Amszterdamban, egy nő meghalt

Egyelőre nem lehet tudni, hogy terrorcselekményt hajtottak-e végre a holland fővárosban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 22. 14:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több késes támadás történt péntek este Amszterdamban: halálra késeltek egy nőt, négy másik embert pedig megsebesítettek.

A jelek szerint ugyanaz a személy, egy 29 éves, amstelveeni férfi követte el a támadásokat, akit ezután le is tartóztattak – közölte a rendőrség szombaton.

A támadássorozat az amszterdami múzeumnegyed közelében történt, ahol sok bár és étterem van, ám ezek ekkor zárva voltak a koronavírus-járvány miatt. A rendőröket egy késes támadáshoz riasztották, de miután a helyszínre érkeztek, kiderült, hogy négy másik embert is megkéseltek a környéken. A tett színhelyéhez közeli parkban két mentőhelikopter szállt le a támadás után, hogy elszállítsa a sebesülteket. Állapotukról egyelőre nem lehet többet tudni. A hatóságok szerint egyelőre semmi sem utal terrorista indítékra, de nem zárnak ki semmilyen lehetőséget. A helyi média szerint a hatóságok nem változtattak a terrorkészültség szintjén a történtek után.

Hollandiában több terrorcselekményt követtek el az elmúlt években.

Három éve, 2018-ban egy afgán férfi két amerikai turistára támadt rá késsel az amszterdami pályaudvaron, az elkövetőt börtönbe zárták. A holland fővárosban a közelmúltban szintén nőtt a bűncselekmények száma. A héten egy pénzszállítót támadtak meg Amszterdamban, egy gyanúsítottal a rendőrség látványos autósüldözést követően végzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.