Az olimpiai dobogón akarja elégetni az USA zászlaját a transznemű olimpikon

Tüntetnek a spanyolországi feministák a transztörvény ellen; minden tizenkettedik svéd gyerek eladósodott családban él. Vírust szimatoló kiképzett munkakutyák várják a nyaralókat a francia tengerpartokon; olimpiai dobogón akarja elégetni az USA zászlaját a transznemű olimpikon.

Forrás: Mediaworks2021. 06. 22. 13:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tüntetnek a spanyolországi feministák a transztörvény ellen

Spanyolország egyik legnagyobb feminista mozgalma mintegy félszáz szervezetet hívott össze az ország különböző pontjairól június 26-ra, hogy együtt fejezzék ki ellenérzésüket az új spanyol törvény ellen. Úgy fogalmaznak: „az apajogú társadalom és a neoliberális kapitalizmus képviselőinek közös, nőkkel szembeni támadása felforgatja a feminizmus minden igényét”. Bár a kormányzó szocialisták egyelőre nem fogadták el azt néhány sarkalatos pontja miatt, a mozgalom így sem elégedett. Szerintük ugyanis a kormány folyamatosan úgy alakítja át a törvényeket, hogy azok végül a feminizmus képviselőit helyezik hátrányos helyzetbe.

A spanyolországi transztörvény egyebek között lehetővé tenné minden 16. életévét betöltött fiatalnak a szabad nemválasztást. A feministák emellett tüntetnek azért is, mert a törvény felveti a büntethetőséget abban az esetben, ha valaki nem megfelelően használja a „nő”, „anya” vagy a „női nemi szerv” kifejezéseket, esetleg a spanyol köznyelvben nem tartja tiszteletben a semleges kifejezések használatát.

Forrás: El Independiente

Minden tizenkettedik svéd gyerek eladósodott családban él

A nyár különösen nehéz az adósságteher alatt élő családok gyerekeinek, hiszen míg az átlagcsaládok nyaralni, gyerekeik táborokba mennek, addig ezekben a háztartásokban ez többnyire nem lehetséges. – Sok gyerek emiatt szégyenkezik és személyesen érez felelősséget a család eladósodottsága miatt – mondja Tina Häggmark a svéd állami adósságkezelő (Kronofogden) szóvivője. Jelenleg 177 ezer gyermek él olyan családban, ahol legalább az egyik szülő adósságcsapdába került és az adósságkezelőtől követelése van. Az eddig pozitív trend megfordult, amiben a koronavírus-járvány is közrejátszhatott, és egyre több háztartásnak gondot okoz a számlák fizetése.

Forrás: Aftonbladet

Víruskereső kiképzett kutyák várják a nyaralókat a francia tengerpartokon

A tartósan javuló esetszámok ellenére a francia kormány szigorú intézkedéseket vezet be a nyári szabadságok és a turistaszezon idejére egész Franciaország területén. A tengerparti régiók kiemelt figyelmet kapnak az indiai mutáns, azaz a Delta variáns elleni védekezésben. Olivier Véran, francia egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a népszerű üdülőhelyeken és szabadidős központokban hétmillió ingyenes gyorstesztet vetnek majd be a nyaralók folyamatos tesztelésére. A francia tengerpartokon a vírust kiszimatoló kutyák is munkába állhatnak.

A nyaralók között kétezer olyan egészségügyi munkás lesz szolgálatban, akik segédkeznek a tesztek elvégzésében. A francia egészségügyi miniszter figyelmeztetett, hogy azok a fertőzött egyének, akik visszautasítják a karantént, akár a helyi prefektúrák által kikényszerített házi-karanténban vagy a kötelező izolációra kialakított karantén-helyiségek hálózatának egyikében találhatják magukat.

Forrás: Le Journal di Dimanche

Az olimpiai dobogón akarja elégetni az USA zászlaját a transznemű olimpikon

Chelsea Wolfe amerikai transznemű női olimpikon, aki a tokiói ötkarikás játékokon a freestyle BMX kerékpársport bajnokaként képviselheti az Amerikai Egyesült Államokat, tavaly egy Facebook-bejegyzésben kijelentette, hogy kizárólag azért szeretne a dobogó legfelső fokára lépni, hogy a világ szeme láttára égethesse el az USA nemzeti lobogóját. Wolfe-nak a szokatlan motivációjára az adott okot, hogy az akkori amerikai elnök, Donald Trump meggyőződéssel hangsúlyozta, hogy a transznemű női sportolókat a versenysportokban biológiai férfiként kellene kezelni és elbírálni. Wolfe az USA lakosságát sokkoló kijelentését azonnal eltávolította a közösségi médiaoldaláról, de a Fox News televízió így is felkapta az ügyet. Wolfe a Fox News kérdésére kifejtette, hogy a nemzeti lobogó elégetésével nem Amerikát szeretné megalázni, hanem ezzel a gesztussal akar fellépni a fasizmus ellen, ha érmet nyer.

A biológiai férfiként született Chelsea Wolfe 28 éves, és a tokiói olimpián az amerikai BMX csapat tartalékosaként vesz majd részt.

Forrás: Blaze media, Huffpost, Fox News

Borítókép: Chelsea Wolfe (Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.