Egyre durvább bandaháborúk és iskolai zaklatások Franciaországban

Az utóbbi időben rendkívüli módon megszaporodott a kiskorúak által elkövetett bűnesetek és erőszakos támadások száma, az egyik iskolában két héten belül két súlyos sérüléssel járó támadás is volt, a szülők ezért tiltakoznak, mert nem érzik biztonságban a gyermekeiket az iskolában.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 06. 15. 18:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban az utóbbi időben drámaian megnőtt a kiskorúak által elkövetett bűncselekmények és erőszakos támadások száma, melyeknek a napokban halálos áldozata is volt.

Az ország északi részén, Normandiában egy Rouen közeli településen, Sotteville-lès-Rouen-ben június 13-án vasárnap a késő esti órákban két rivális banda csapott össze. A dulakodás során leszúrtak egy 16 éves fiút, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. A kiérkező rendőrök fegyvereket találtak a fiú holtteste közelében, ezért szándékos emberölés miatt indítottak nyomozást.

A történtekről elsőként beszámoló újságíró értesülései szerint a fiúra kapucnis ruhát viselő fiatalok támadtak rá, a férfi úgy tudja, hogy egy személyt letartóztatott a rendőrség.

A Le Parisien információi alapján az egyik banda tagjai Sotteville-lès-Rouen-beli fiatalok, míg a másik bandában egy közeli település, Petit-Quevilly-i lakosai voltak, az áldozat is ez utóbbi településen lakott.

Rouen, Petit-Quevilly és Sotteville-lès-Rouen polgármesterei sajtóközleményt adtak ki, melyben bejelentették,

hogy hónapok óta kérnek erősítést a helyi rendőrség számára, de ez idáig nem kaptak segítséget,

elmondásuk alapján a mai napig nem történt meg a rendőrök létszámának bővítése. Annak ellenére sem, hogy erre a belügyminiszter még 2019 áprilisában tett ígéretet, a bejelentés alapján 36 fővel kellett volna növelni az állományt, de még mindig várják a rendőrök érkezését.

A Párizs közelében lévő Noisiel nevű településen szintén durva bandaháború volt a minap, újabb kiskorú áldozattal. Egy 14 éves kamaszt súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, miután megsérült egy verekedésben az RER állomás közelében. A történtekről beszámoló Actu.17 értesülései szerint a helyszínen a rendőrség nem talált fegyvert, és egyelőre azt sem tudni, hogy mi volt a brutális támadás oka. Sajtóértesülések szerint egy környékbeli lakos arról számolt be, hogy a verekedés egy előző héten történt iskolai incidens folytatása lehetett, amely az áldozat iskolájában történt. A támadással kapcsolatban egyelőre nem vettek őrizetbe senkit, de a térfigyelő kamerák segítségével próbálják meg azonosítani a támadókat.

A francia iskolákban egyre gyakoribbak a diákok által elkövetett támadások. A fővárossal szomszédos Val-de-Marne megyében tiltakozást szerveznek a szülők, mert úgy érzik, gyermekük nincs biztonságban az iskolában, mivel az utóbbi időben két súlyos sérüléssel járó támadás is történt, írja a Le Parisien.

A dühös szülők szerint az intézmény felelőssége, hogy nem biztosítanak megfelelő biztonsági intézkedéseket a tanulók testi épségének védelme érdekében, ugyanis két héten belül két súlyos eset is történt.

Május végén verekedés tört ki az épület aulájában, melyben egy ötödik osztályos fiú szemébe hidroalkoholos gélt öntöttek. A fiú szeme olyan súlyosan megsérült, hogy a szaruhártyájának a nyolcvan százaléka megégett. Édesanyja elmondása alapján nem gondoskodtak időben a megfelelő orvosi ellátásról, ezért szenvedett a fia ilyen súlyos sérüléseket.

A szóban forgó iskolában nem ez volt az egyetlen, súlyos sérüléssel járó támadás, csaknem két héttel a kis híján megvakított fiú esetét megelőzően egy másik tanulót az iskola bejáratánál történt lökdösődésben majdnem agyontapostak a többiek. Édesanyja elmondása alapján a fiú azóta rettegve lép be az iskola ajtaján, a történtek óta ugyanis nagyon fél a tömegtől.

A borítókép illusztráció. Forrás: Unsplash

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.