időjárás 3°C Nándor 2021. October 19.
logo

Geert Wilders elnézést kért a magyaroktól Rutte kijelentései miatt

Magyar Nemzet
2021.06.24. 22:39
Geert Wilders elnézést kért a magyaroktól Rutte kijelentései miatt

Ahogy arról lapunk is írt, a liberális holland miniszterelnök a brüsszeli EU-csúcson egészen szélsőséges kijelentésekkel támadta Magyarországot. Mark Rutte szerint hazánknak nincs keresnivalója az Európai Unióban, ha a kormány kitart a pedofiltörvény mellett. – Térdre kell kényszerítenünk őket – mondta Magyarországról az ügy kapcsán. A vita e sorok írásakor is tart Brüsszelben.

A legnagyobb holland ellenzéki pártot, a Szabadságpártot (PVV) vezető Geert Wilders csütörtök este kiállt Magyarország mellett. A bevádorlásellenes politikus megosztotta Varga Judit igazságügyi miniszter egy bejegyzését a témában, majd úgy fogalmazott a Twitteren:

„Elnézésüket kérem a hasznos idióta Rutte miatt. Legyenek tisztában vele, hogy nem minden holland nevében beszél. Korábban hazudott a parlamentnek, óriási botrányoknak volt részese, s nem mellesleg felelős a tömeges iszlám bevándorlásért, ami ténylegesen az LMBT-közösséget ért erőszakot okozza. Ne törődjenek vele!”

- üzente hazánknak Geert Wilders.

I apologize for this useful idiot #Rutte. Be aware that he’s not speaking on behalf of the Dutch people. He lied to parliament, was involved in major scandals against his own people and is responsible for mass Islamic immigration leading to violence to LGBTI. Ignore him#Hungary https://t.co/L6zL3s2zQV

— Geert Wilders (@geertwilderspvv) June 24, 2021

A politikus pár órával korábban Mark Ruttének is címzett egy bejegyzést, amiben pedig azt írta: „Ugye az Európai Tanácsban majd elmondja a kollégáinak azt is, hogy az egy millió muszlimmal rendelkező, multikulturális Hollandiában a homoszexuálisok, valamint az LMBT-közösséghez tartozók sokkal kevésbé érezhetik biztonságban magukat, mint például Magyarországon, egy muszlim bevándorlók nélküli országban?”