Egy botrányhős rapper a rendőröket szidja új klipjében + videó

Egy zenész új klipjében a rendőröket sértegeti, disznónak nevezi őket, valamint arról is énekel, hogy felgyújtaná a fasisztákat. A rappernek korábban is voltak botrányai, pár éve egy egész repülőtéri terminált le kellett miatta zárni, mert összeverekedett egy másik rapperrel – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 07. 13. 13:04
null
Igencsak ellentmondásos videóklippel rukkolt elő Kaaris Forrás: V4NA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igencsak ellentmondásos videóklippel rukkolt elő egy francia rapper, Kaaris, aki a dal szövegében folyamatosan sértegeti a rendőröket. Állítása szerint a rendőrök ki akarják füstölni őket, azt viszont nem akarják, hogy lefilmezzék őket.

Ezzel arra a vitára utal, amely pár hónapja robbant ki azzal kapcsolatban, hogy az úgynevezett globális biztonsági törvényjavaslat értelmében tilos lenne a rendőröket bevetés közben lefilmezn;, emiatt több százezres tömeg tüntetett tavaly novemberben országszerte. A kormánypárt által benyújtott törvényjavaslat lényege az, hogy a tüntetéseken és egyéb megmozdulásokon intézkedő rendőrökről, csendőrökről se az újságírók, se a civil lakosok ne készíthessenek olyan képeket és felvételeket, amelyeken egyértelműen felismerhető és azonosítható az illető. Gérald Darmanin belügyminiszter pontosítása szerint továbbra is lehet filmezni a rendőröket, a róluk készült felvételek közösségi oldalakon való közzététele azonban nem megengedett. A belügyminiszter elmondása alapján az a feladatuk, hogy megvédjék a rendőröket és a csendőröket, miközben a szabad tájékoztatást is garantálják.

Igencsak ellentmondásos videóklippel rukkolt elő Kaaris
Fotó: V4NA

Az egyértelműen rendőrellenes rapper tehát nyilvánvalóan kifejezte ellenszenvét a rendőrökkel szemben, akiket disznónak nevez a dalban, ám nem ez az egyetlen vitatott szöveg, Kaaris ugyanis a fasisztákba is beleköt a videóklipben, a következő szavakkal: A lövés pontos, felgyújtok egy fasisztát.

A dalból nem derül ki, hogy a rapper a rendőröket tekinti-e fasisztáknak, de a 2013-ban megjelent, 63 című dalában egyértelműen fasisztának nevezi őket, azt énekelve, hogy a fasiszta zsaruk megsülnek.

A rendőröket szidó rapper 2018-ban például azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a párizsi Orly repülőtéren összeverekedett Booba nevű kollégájával. A verekedés miatt le kellett zárni a terminált, emiatt több gép is késett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.