Egy egész generációt traumatizál a svédországi bandabűnözés

Nyolcvan migráns, köztük húsz gyerek indult Nagy-Britanniába csónakokon a La Manche csatornán · Csődbe ment Spanyolország egyik legnépszerűbb síparadicsoma · A női fenék növelésére alkalmas illegális gyógyszereket foglaltak le Párizsban · Egy egész generáció nőhet fel a lövöldözésektől traumatizálva a svéd nagyvárosokban.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 07. 26. 19:00
null
Fotó: Picasa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvan migráns indult Nagy-Britanniába csónakokon a La Manche csatornán

A francia parti őrség mentette ki vasárnap délután a La Manche csatorna barátságtalan tengervízéből azt a nyolcvan illegális bevándorlót, aki – 20 gyerekkel és 18 nővel a fedélzeten – két lélekvesztő csónakkal indult útnak Franciaországból Nagy-Britannia partjai felé. A migránsok a Calais-től délre található Cap Gris-Nez foknál szálltak csónakokba, tengeri hánykódásukat az arra járó kereskedelmi hajók jelentették a francia felségvizeket ellenőrző parti őrségnek. A francia hatóságok a Nagy-Britanniával érvényes megállapodás értelmében a szigetország felé tartó illegális bevándorlókat feltartóztatták, és visszaszállították a francia szárazföldre, Calais-ba. 2020-ban 9500 migráns tartóztattak fel a francia hatóságok (amely négyszerese a 2019-es adatoknak), 2021 első hat hónapjában pedig már nyolcezret.

Forrás: Le Parisien

Csődbe ment Spanyolország egyik legnépszerűbb síparadicsoma

Az aragón Pireneusokban fekvő Candanchú síközpont vezetői bejelentették: nem nyitnak ki idén télen, mert nem tudják fenntartani magukat a koronavírus-járvány miatt kialakult több millió eurós veszteség után. Az igazgatóság közleményt adott ki, amelyben rámutatott arra, hogy a létesítmények megnyitása lehetetlen a pandémia okozta gazdasági összeomlás, a régióban folyamatosan tapasztalható kényes egészségügyi helyzet okozta bizonytalanság és a támogatás hiánya miatt. A központ vezetése az aragón kormányt hibáztatja a drasztikus döntés miatt, ugyanis állításuk szerint a régió vezetése semmilyen segítséget nem nyújtott az állomásnak. A Candanchú volt az ország első olyan síparadicsoma, amely a külföldi vendégek mellett télen és nyáron is több száz helyi turista előtt állt nyitva. Sokaknak van lakása a síállomás közelében fekvő városokban. A síparadicsom bezárásának híre óriási aggodalmat okozott az Aragónia-völgy turisztikai szektorában. A helyi vállalkozók és szállásadók a régió kormányának segítségét kérik.

Forrás: El Mundo, Noticias de Gipuzkoa

A női fenék növelésére alkalmas illegális gyógyszereket foglaltak le Párizsban

A párizsi régióban a francia rendőrség történetében először súlygyarapodást előidéző tablettákat forgalmazó illegális hálózatot számoltak fel a francia rendőrök. A fülest a francia állami postahivatal küldte a rendőrségnek több gyanús küldemény után. Az üggyel kapcsolatban egyelőre négy gyanúsítottat tartóztattak le a párizsi CDG repülőtéren, a vizsgálat a teljes hálózat felderítésére folyik.

A lefoglalt gyógyszerek vizsgálata után kiderült, hogy a fenéknövelés céljából árusított tabletták dexamethasone tartalmú kapszulák, amelyeket gyulladáscsökkentő hatása miatt számos betegség kezelésére használnak, azonban azokat tilos orvosi javallat nélkül szedni. A dexamethasone egyik hatása, hogy gyorsan növeli a szervezetben a fehérjeszintet a lipidek csökkentése mellett, ezért vált a hízásra vágyó nők kedvelt illegális készítményévé. A letartóztatott személyek világszerte több ezer vásárlót láttak el az orvosi javallat nélkül veszélyes gyógyszerrel.

Forrás: Le Parisien

Egy egész generáció nőhet fel a lövöldözésektől traumatizálva a svéd nagyvárosokban

A svéd főváros és Malmö mellett a valamivel kevesebb, mint 600 ezer lakosú Göteborgot is keményen sújtja a bandabűnözés. Az elmúlt tíz évben Göteborgban 400 esetben volt lövöldözés, amelyből 43 volt halálos kimenetelű. Egy gyermekpszichológus szerint ez az erőszakhullám valamilyen módon mindenkit érint, de különösen a sebezhetőnek nevezett negyedekben lakó gyermekeket. Johan Hagborg egy évtizede dolgozik olyan gyermekekkel, akit valamilyen erőszakos cselekménnyel kerültek kapcsolatba. Véleménye szerint már egy teljes generációt nőhet fel traumatizálva, és arra figyelmeztet, hogy ha ezek a gyermekek nem kapnak időben segítséget, akár ők maguk is a bandák tagjaivá válnak, ahonnan erőt és védelmet remélnek, valamit könnyebben lesznek kábítószerfogyasztókká, hogy szorongásaikat oldani próbálják.

Forrás: SVT

Borítókép: Göteborg. Forrás: FLICKR.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.