Feleségének álcázva szállt repülőre egy covidos indonéz férfi

Indonézia az utóbbi hetekben a járvány ázsiai epicentrumává vált a delta variáns terjedése miatt.

2021. 07. 23. 13:25
null
Jakarta, 2021. július 7. Egy nõ fényképe egy síron az új koronavírus okozta Covid-19 betegségben elhunytaknak létesített jakartai temetõben 2021. július 7-én. Az elõzõ nap 728 ember halálát okozta a vírus, ez új napi csúcsot jelent Indonéziában a járvány kitörése óta. MTI/AP/Tatan Syuflana Fotó: Tatan Syuflana
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feleségének öltözve szállt repülőgépre egy koronavírusos indonéz férfi – az út közepénél azonban fény derült a titkára.

A férfi nikábbal, vagyis a muszlim nők által viselt fátyollal takarta el az arcát, valamint felesége iratait vitte magával a gép fedélzetére.

Az indonéz állampolgár a Citilink légitársaság Jakarta és Ternate indonéz városok között közlekedő járatán utazott.

– Nemcsak a repülőjegyén, de a személyi igazolványán, a PCR-tesztjén és az oltási igazolványán is a felesége neve állt – közölte Ternate rendőrsége, miután a gép leszállásakor letartóztatták a férfit.

Az indonéz lakost az egyik légiutaskísérő leplezte le azok után, hogy a férfi az út felénél átöltözött a saját ruháiba a repülőgép mosdójában.

A rendőrség elmondása szerint a gép landolása után az utast tesztelték, és mivel koronavírusosnak bizonyult, karanténra kötelezték. Hozzátették: az otthoni elszigeteltség leteltével eljárást indítanak a férfi ellen.

Indonézia a koronavírus-járvány ázsiai epicentrumává vált
Fotó: MTI/AP/Tatan Syuflana

Indonéziában jelenleg szigorú utazási korlátozások vannak érvényben, mivel az ország az utóbbi időben a koronavírus-járvány ázsiai epicentrumává vált.

A kórházakon hetek óta egyre nő a nyomás az oxigénhiány és a betegek számának gyors emelkedése miatt – csütörtökön közel ötvenezer új esetet jelentetettek.

A délkelet-ázsiai államban eddig közel hárommillióan fertőződtek meg a betegséggel, és több mint 72 millió ember vesztette életét a koronavírusban a járvány kezdete óta.

A tragikus járványhelyzet okaiként a delta variáns terjedését és az ország lassú oltási kampányát tartják számon. A mintegy 270 milliós Indonéziában a lakosság mindössze tizenhat százaléka, mintegy negyvenhárom millió ember kapta meg az első koronavírus elleni oltását, a teljeskörűen beoltottak aránya pedig csupán hat százalék.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.