Svédország egyre szegényebb lesz

Aggasztóan növekszik Olaszországban a nemüket kereső fiatalok száma · Rasszizmussal vádolják a baloldali francia közéleti magazint, mert az alkalmazottjai között nincsenek színes bőrűek · Rendszerhiba miatt kiszivárogtak VI. Fülöp spanyol király és Pedro Sánchez miniszterelnök privát adatai · A dán lap szerint egyre tragikusabb a svéd helyzet.

Magyar Nemzet
Forrás: Mediaworks2021. 07. 08. 14:12
null
Stockholm, 2020. április 20. Padon ülõ idõs nõ újságot olvas Stockholmban a koronavírus-járvány idején, 2020. április 20-án. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Ali Lorestani Fotó: Ali Lorestani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aggasztóan növekszik Olaszországban a nemüket kereső fiatalok száma

Egyre több kiskorú, főként serdülő fiatal bizonytalanodik el biológiai, vele született nemét illetően. Torinóban háromszorosára növekedett a nemváltó műtétek igényléseinek száma. 2019 és 2021 között exponenciálisan megugrott azon családok száma, amelyek szakértőkhöz fordultak, mivel azt tapasztalták, hogy gyermekük nemi identitása nem tisztázott. A torinói Regina Margherita-korház szakértői közreműködésével 2005-ben az első, majd 2007-ben a második páciens esett át nemváltoztató műtéten. 2019-ig 37, míg a 2019 és 2021 között összesen 162 fiatal családja fordult szakemberekhez. Közülük száz lány, 62 pedig fiú születési neme szerint.

Forrás: La Stampa

Rasszizmussal vádolják a baloldali francia közéleti magazint, mert az alkalmazottjai között nincsenek színes bőrűek

Támadások kereszttüzébe került a nagy múltú francia baloldali magazin, a L’Obs (korábbi nevén Le Nouvel Observateur), miután a lap egyik újságírója, Pascal Riché a Twitteren közzétett egy csoportképet a L’Obs munkatársairól. A felvételen a gárda tagjai a szerkesztőség főhadiszállásának teraszán mosolyognak a kamerába pezsgőspoharakkal a kezükben. Csakhogy a L’Obs alkalmazottai között nincs egyetlen színes bőrű alkalmazott sem, amely tükrözné a lap állásfoglalását az etnikai kisebbségek számára alanyi jogon járó esélyegyenlőségről, a diszkriminációellenességről, a bevándorlásról. A L’Obs cikkeiben rendszeresen boncolgatja például azt a kérdést is, hogy miért nincs több színes bőrű színész a francia filmsorozatokban. A Twitter közössége azonnal bírálatok sokaságát zúdította a magazin szerkesztőségére.

Forrás: Sputnik France, Valeurs actuelles

Rendszerhiba miatt kiszivárogtak VI. Fülöp spanyol király és Pedro Sánchez miniszterelnök privát adatai

A madridi közösség egészségügyi minisztériumának oldalán egy kiberbiztonsági hiba történt szerdán, ami miatt több ezer ember személyes adatai kerültek a nyilvánosság elé, köztük a kormányfőé és az uralkodóé is. Az érintettekről kiderült, hogy hol élnek, mi a telefonszámuk, tajszámuk, sőt még az is publikus lett, hogy mikor, hol és melyik koronavírus elleni védőoltást kapták meg és melyik karjukba. Madrid elismerte, hogy biztonsági rést fedeztek fel az oldal működésében, amit vélhetően egy olyan frissítés feltöltése okozott, ami korábban megfelelt a tesztprotokollon, élesben azonban hiányosságokat mutatott. A problémát néhány órán belül sikerült megoldani.

Forrás: Vozpópuli

Egy dán lap szerint egyre tragikusabb a svéd helyzet

Erőszakos lakosságcsere zajlik, ami még a kisvárosokban is szembeötlő, az egykor volt leggazdagabb skandináv ország, pedig szemmel láthatóan egyre szegényebb lesz. Svédország erőszakos bűncselekmények által sújtott állam lett, ahol a bűnelkövetők ellen tehetetlen a rendőrség. A testület odáig jutott, hogy az egyik tagja elsírja magát a tévében, az elmúlt héten pedig meggyilkoltak egy rendőrt is. Ez utóbbit egy 17 éves, bevándorló-hátterű bandatag követte el, aki korábban már büntetve volt gyilkossági kísérlet miatt. A cikkíró kiemeli, hogy egy korábbi hír szerint 112 elítélt nemi erőszakot elkövető közül 82 született külföldön, ugyanakkor a maradék harminc közül is többnek lehetnek Svédországon kívüli gyökerei.

Forrás: Jyllands-Posten

Borítókép: Padon ülő idős nő újságot olvas Stockholmban a koronavírus-járvány idején (MTI/EPA/TT Hírügynökség/Ali Lorestani)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.