időjárás 18°C Medárd 2023. június 8.
logo

Varga Judit: A szlovén elnökség sikere kulcsfontosságú

Forrás: Facebook
2021.07.13. 19:00
Varga Judit: A szlovén elnökség sikere kulcsfontosságú

Júliustól Szlovénia vette át a stafétát az Európai Unió Tanácsában hat hónapra. Az igazságügyi miniszter szerint az ő józan hangjuk hozzájárulhat az európai reneszánszhoz.

Az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében így fogalmazott:

„A szlovén elnökség sikere kulcsfontosságú Európa jövőjét illetően!

  • Júliustól Szlovénia vette át a stafétát az Európai Unió Tanácsában hat hónapig. A szlovén elnökségnek nem lesz könnyű dolga, hiszen olyan fajsúlyos kérdésekben kell majd szerepet vállalnia, mint a járvány utáni gazdasági helyzet visszaállítása, az egyre növekvő migrációs nyomás kezelése, a nyugat-balkáni országok csatlakozásának elősegítése és az Európai Unió megosztottságának enyhítése. Emellett – mint minden soros elnökségnek – törekednie kell arra, hogy jó közvetítő legyen a tagállamok között.
  • Egy ilyen kihívásokkal teli időszakban megnyugtató, hogy a szlovén elnökség nagyon egyenes és igaz európai elveket követ: Janez Janša szlovén miniszterelnök szerint az Európai Unió 27 különböző háttérrel és kultúrával rendelkező tagállamból áll, ezért nem válhat egy nemzetek feletti olvasztótégellyé. Magyarországgal egyetértésben a szlovén elnökség is azt vallja, hogy a jövő Európáját az erős nemzetállamok határozzák meg, akik szorosan együttműködnek egymással.
  • Együtt, de egymás értékeit tiszteletben tartva építhetünk egy olyan Európai Uniót, amely képes hatékonyan megvédeni az állampolgárait a járványoktól, a negatív gazdasági hatásoktól és a külső migrációs nyomástól.
  • Teljes vállszélességgel támogatni fogjuk a szlovén elnökséget, mert tudjuk, hogy az ő józan hangjuk is hozzájárulhat az európai reneszánszhoz.”
  • (A borítóképen Varga Judit igazságügyi miniszter látható. Forrás: Facebook)

    Hírlevél feliratkozás
    Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.