Csehország és Vietnam védekezését is segíti Magyarország

Menczer Tamás úgy fogalmazott: Akinek van vakcinája, az tud oltani, akinek nincs, az nem. Ez ilyen egyszerű.

Forrás: MTI2021. 08. 11. 23:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csehország és Vietnam koronavírus elleni védekezését is segíti Magyarország – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerda este a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás úgy fogalmazott: Akinek van vakcinája, az tud oltani, akinek nincs, az nem. Ez ilyen egyszerű.

Hozzátette: a sikeres beszerzéseknek köszönhetően Magyarországnak van vakcinája, sőt segíteni is tudunk szövetségeseinknek, partnereinknek.

Csehország és Vietnam is segítséget kért Magyarországtól. A kormány döntése értelmében Magyarország százezer Janssen-vakcinát ad kölcsön Csehországnak, Vietnamnak pedig százezer adag AstraZeneca-vakcinát és százezer antigéngyorstesztet adományoz – közölte.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Csehország az egyik legfontosabb európai szövetséges, és minél erősebb a régió országainak védekezése, annál jobb Magyarországnak. A koronavírus-járvány kitörése óta Magyarország már több mint 440 ezer vakcinát adott kölcsön Csehországnak.

Vietnam pedig fontos partner a délkelet-ázsiai térségben – fejtette ki Menczer Tamás, kiemelve: az oltás életet ment.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.