Lapozó: Nem vehetnek részt fehér és heteroszexuális emberek az egyik koppenhágai Pride felvonuláson

A védőoltás felvételére és a kölcsönös felelősségvállalásra bátorította a népeket egy videóüzenetben Ferenc pápa · Ismét megrohamozták a migránsok a melillai határkerítést · Nem hagyja magára az olasz állam a béke missziót éveken keresztül segítő afgán munkatársait · Nem vehetnek részt fehér és heteroszexuális emberek az egyik koppenhágai Pride felvonuláson.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 08. 18. 19:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A védőoltás felvételére és a kölcsönös felelősségvállalásra bátorította a népeket egy videóüzenetben Ferenc pápa

„Hála Istennek sok szakember munkájának köszönhetően ma már rendelkezünk Covid–19 elleni védőoltással. Ez reményt ad, hogy véget vethessünk a világjárványnak, de csak abban az esetben, ha mindannyian együttműködünk, önmagunk és mások védelmében. A hatóságok által jóváhagyott vakcinák felvétele a szeretet cselekedete” – fogalmazott a pápa. „Ez az önmagunk, családtagjaink, barátaink és minden nép iránti szeretet megnyilvánulása. Létezik társadalmi, politikai és egyetemes szeretet is, mely apró személyes cselekedetekből áll, és amely képes átformálni, jobbá tenni társadalmainkat. Egy egyszerű, de mély tartalommal bíró tett” – üzente a világ népeinek a katolikus egyház feje.

Forrás: Affar Italiani, ANSA, Rai News

Ismét megrohamozták a migránsok a melillai határkerítést

Összesen 150 afrikai bevándorló indult meg kedd éjszaka, hogy belépjen a spanyol autonóm városba, közülük 57-nek sikerült átjutnia a rendőrségi védelmen, a többieket vissza tudták zavarni Marokkóba. A Melillában szétszéledt afrikai állampolgárokat végül a Bevándorlók Ideiglenes Tartózkodási Központjában helyezték el karanténban. Az elmúlt másfél hónapban a spanyol város folyamatos migrációs nyomás alatt van, hetente többször indulnak meg a bevándorlók csapatostul, hogy megostromolják a drótkerítést. A legsúlyosabb határsértés július 22-én történt, akkor több mint kétszáz embernek sikerült bejutnia Melillába, miután összehangolt támadást indítottak az őket feltartóztatni próbáló csendőrök ellen. Az új befogadó központot, ahová a kedden elhelyezett szubszaharai állampolgárokat is elhelyezték, július végén hozták létre, miután csak júliusban 170 covid-fertőzött migráns jutott be az autonóm városba. Közben továbbra is szünetel a májusban Ceutába érkezett kísérő nélküli kiskorúak hazatelepítése, miután a helyi bíróság, majd kedden a bevándorlási hivatal is panaszt tett a Belügyminisztérium ellen. Úgy vélik: a kormány nem tartja be a protokollt, nem veszi figyelembe a gyermekvédelmi jogokat és úgy kezdte meg a kiskorúak deportálását, hogy nem vizsgálta felül egyesével a helyzetüket. A bíróság 72 órára leállította a repatriációt, miután több afrikai gyerek védelmet kért azért, mert nem akarnak hazamenni Marokkóba. 

Forrás: El Mundo, 20minutos

Nem hagyja magára az olasz állam a béke missziót éveken keresztül segítő afgán munkatársait

Az olasz diplomáciai testület visszatérését követően elkezdődött a hatóságokkal együttműködő személyzet, tolmácsok, valamint családtagjaik kimentése. 85 személlyel a fedélzetén szállt le a római fiumicinói repülőtéren az első mentő repülőgép – közölte Lorenzo Guerini honvédelmi miniszter. További 150-en indulásra készen állnak a kabuli repülőtéren. „Akiket a tálibok bosszújának veszélye fenyeget, az biztonságot talál Olaszországban” – üzenik a hatóságok. A Reuters szerint mindeddig 2200 diplomatát és a nagykövetségekkel együttműködő civilt menekítettek ki Afganisztánból. 

Forrás: Agenzi Italiana 

Nem vehetnek részt fehér és heteroszexuális emberek az egyik koppenhágai Pride felvonuláson

Koppenhága multikulturális városnegyedében, Nørrebroban szexuális és faji alapon diszkriminálja az LMBTQ-mozgalom az embereket. Az Európai Unio egyik fővárosában, erre a hétre szervezett Pride fesztiválról a szervezők kitiltották a heteroszexuális és a fehér embereket. A Nørrebro Pride közösségi oldalán jelenleg is megtalálható az angol nyelvű szabályzat, amelyben az olvasható, hogy „ha fehér és/vagy heteroszexuális vagy, megtagadjuk a beléptetést”. Felsorolják azt is, hogy milyen magatartások üldözendők a rendezvényen, többek között az iszlamofóbia, a szexizmus és a fekete-ellenesség, ugyanakkor arra nem adnak magyarázatot, hogy miért rekesztik ki a többségi társadalmat. A szervezők által publikált, a rendezvényt népszerűsítő videón sem láthatóak fehérbőrű emberek.  A rendezvényt számos kritika érte, például fehér homoszexuális személyek, illetve szervezetek részéről is, írja a dán közmédia. 

Forrás: DR

Borítókép: PEXELS

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.