Lapozó: Az amerikaiak fele lemondatná Joe Bident, viszont fél Kamala Harris alkalmatlanságától is

Bíróság elé állították a volt dán bevándorlási minisztert · Az illegális bevándorlók megtagadják a koronavírustesztet Olaszországban · Újabb migráns bűnöző kapott hatalmas kártérítést a svéd államtól · Az amerikaiak fele lemondatná Joe Bident, viszont fél Kamala Harris alkalmatlanságától is.

Forrás: Mediaworks2021. 09. 02. 18:03
BIDEN, Joe; HARRIS, Kamala
Wilmington, 2020. december 11. A 2020. december 11-n kzreadott kpen Joe Biden demokrata prti elnkjellt (j) s Kamala Harris alelnkjellt ksznti a tmogatit a Delaware llambeli Wilmingtonban 2020. november 7-n. Az NBC amerikai hrtelevzi msora december 10-n kzlte, hogy az amerikai Time magazin Joe Bident s Kamala Harrist vlasztotta az v embernek. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo Fotó: Jim Lo Scalzo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíróság elé állították a volt dán bevándorlási minisztert

A modern demokrácia történetében, 1856 óta mindössze hét alkalommal emeltek vádat Dániában miniszterrel szemben, a bírósági ügyek többsége pedig 1910 előtt volt. Most azért kell Inger Støjbergnek a bíró elé állnia, mert 2016-ban törvénytelenül adott arra utasítást, hogy az országba érkező migráns párokat válasszák szét egymástól, abban az esetben, ha az egyik fél fiatalkorú. A vád szerint ennek nem volt jogi alapja, vétett az európai egyezmény és az emberi jogok ellen is. A peranyagból kiderül, a lehetséges jogsértés miatt időben figyelmeztették a bevándorlási minisztert. Összesen 23 párt választottak szét és kezelték külön ügyüket. A legfiatalabb egy 15 éves lány volt.

Forrás: Göteborgs Posten, Bugnyár Zoltán

Az illegális bevándorlók megtagadják a koronavírustesztet Olaszországban

A milánói kitoloncolásra váró migránsközpont vezetői tehetetlenül állnak az illegális bevándorlók viselkedése előtt. Tömegesen utasították a vissza PCR-teszt elvégzését, amint megtudták, hogy nem kényszeríthetik őket az egészségügyi hatóságok. A büntetett előéletű, kitoloncolásra váró migránsok így próbálnak időt nyerni, amivel kitolják a kitoloncolási eljárás lefolytatásának időpontját. Amennyiben 90 nap leforgása alatt nem sikerül lefolytatni az eljárást, akkor a bevándorlók visszanyerhetik szabadságukat. „A milánói központban elhelyezett személyek csekély száma engedélyezi a PCR-teszt elvégzését. Csak azok, akik megunták az olaszországi tartózkodást” – nyilatkozta az eset kapcsán Riccardo de Corato, az Olasz Testvérek ellenzéki párt politikusa.

Forrás: Liberoquotidiano.it, Jánosi Dalma

Újabb migráns bűnöző kapott hatalmas kártérítést a svéd államtól

Július végén ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre az afrikai származású Dodou Jallow-t, aki tavaly Göteborg történelmi belvárosában, tettestársaival agyonlőtt egy embert. Az ítélet szerint a bűncselekmény bűnszervezetben elkövetett, klasszikus leszámolás volt. A banda tagjai Kalasnyikovval és félautomata fegyverekkel adtak le lövéseket, amelyekből kilenc találta el az áldozatot. Az ítélet ellenére a bűnözőnek augusztus végén 136 781 korona, azaz mintegy 4,7 millió forint kártérítést ítéltek meg, mert 2017-ben pénzmosás miatt letartóztatásba helyezték, ám később a vádat bizonyítottság hiányában ejtették. A kártérítéssel kapcsolatos döntés jogerős.

Forrás: Expressen, Bugnyár Zoltán

Az amerikaiak fele lemondatná Joe Bident, viszont fél Kamala Harris alkalmatlanságától is

Az amerikai közvélemény-kutató cég, a Rasmussen Reports legfrissebb felmérése szerint az amerikai választók 52 százalékának meggyőződése, hogy Joe Bidennek le kellene mondania az afganisztáni csapatkivonásban elkövetett súlyos hibái miatt.

A Rasmussen augusztus végén végzett felmérésében a magukat demokratapárti szavazónak valló válaszadók jelentős, 32 százaléka szintén egyetért azzal, hogy Bidennek távoznia kell. A republikánusok 75 százaléka vallja ugyanezt.

A Joe Biden alkalmatlanságával kapcsolatos komoly kételyek azonban mégsem elegendők ahhoz, hogy az amerikaiak tárt karokkal fogadják közvetlen utódját, a jelenlegi alelnököt, Kamala Harrist. A megkérdezettek 47 százaléka szerint ugyanis Harris is alkalmatlan az ország irányítására, és ezzel a kijelentéssel még a demokraták egyharmada is egyetért. Kamala Harris népszerűtlensége stabil, a Rasmussen korábbi felméréseinek az eredményei megbízhatóan ismétlődnek néhány százalékpontos eltéréssel.

Forrás: rt.com

Borítókép: Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok demokrata párti elnöke és Kamala Harris alelnök. Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.