Agyonlőtték az egyik legismertebb svéd rappert

Sajtóértesülések szerint feltehetőleg egy bűnbanda végzett Einarral.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 22. 14:43
null
Stockholm, 2021. oktber 22. 2019. november 8-i kp Einar svd rapperrl, akit a 2021. oktber 22-re virrad jjel egy utcn agyonlttek Stockholm egyik tehets kls negyedben, Hammarby Sjostadban. A 19 ves nekessel svd sajtrteslsek szerint feltehetleg egy bnbanda vgzett. MTI/EPA/TT Hrgynksg/Jessica Gow Fotó: Jessica Gow
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több lövéssel agyonlőtték péntekre virradóra Stockholm egyik előkelő negyedében az egyik legismertebb svéd rappert, a 19 éves Einart 

– jelentette a helyi média. Az esettel kapcsolatban még Stefan Löfven miniszterelnök is megszólalt, a fő ellenzéki párt szóvivője pedig kijelentette, hogy véget kellene vetni a bandaháborúknak az országban.

Einar teljes neve Nils Kurt Erik Einar Gronberg volt. Már 16 évesen elkezdődött a karrierje, 18 évesen vált széles körben ismertté The Cat in the Neighbourhood című dalával, négy albumot adott ki, több milliószor játszották le a dalait a zenei platformokon és számos szakmai díjat elnyert. De nem csak a popzene világában szerzett magának hírnevet. A bandaháborúkban, amelyeknek több rapénekes is részese az országban, többször megfenyegették, tavaly pedig elrabolták és megverték. 

A média szerint a főváros Hammarby Sjostad nevű déli kerületében ölték meg.

Egy rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy ő a gyilkosság áldozata. Megkezdődött a nyomozás, legalább két embert gyanúsítanak a gyilkosság elkövetésével, de egyelőre senkit nem vettek őrizetbe, és nem ismert a tettes indítéka. 

Két évtizede Svédország még azon európai országok közé tartozott, amelyekben a legkevesebb lőfegyveres támadást követték el, ma már azok közé, amelyekben a legsúlyosabb a helyzet, azon belül is főleg Stockholmban, Göteborgban és Malmőben.

Borítókép: 2019. november 8-i kép Einar svéd rapperről. Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Jessica Gow

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.