Elárverezik a "Sebhelyesarcú" személyes tárgyait

Al Capone unokája reméli, a tárgyak nagyapja emberi oldalát fogják hangsúlyozni.

2021. 10. 07. 19:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez egy nagyon szép levél, amely olyan oldalát mutatja meg, amelyről az emberek túlnyomó többségének fogalma sincs. Ezek nem egy könyörtelen gengszter, hanem egy szerető apa szavai

– mutatta Diane Capone azt a régi papírt, amelyen nagyapja, Al Capone sorai olvashatóak, és amelyeket Sonny fiának írt az Alcatraz börtönből.

Többek között ezt a levelet, valamint Al Capone kedvenc Colt.45 pisztolyát és platina- és gyémántos Patek Philippe zsebóráját is meg lehet vásárolni azon a online aukción, amelyet pénteken rendeznek a kaliforniai Sacramentóban. Utóbbinak az ára 25 ezer és 50 ezer dollár (7,7- 15 millió forint) között mozog. De meg lehet vásárolni azokat a fotókat is, amik akkor készültek, amikor 1946 karácsonyán Al Capone elvitte feleségét és négy unokáját sétálni a floridai Palm Islanden található kastélyuk kikötőjébe. A képeken látható, hogy a híres gengszter élvezi a szabadságát, miután hét év után szabadult a hírhedt Alcatraz-börtönből.

Diane Capone azt mondta, reméli, hogy ezek a tárgyak nagyapja emberi oldalát fogják hangsúlyozni, és árnyalja azt a maffiózó képet, amelyről az egész világ ismeri.

Brian Witherell, a Witherell's Auction House igazgatója elmondta, hogy közel ezer licitáló regisztrált az aukcióra, minden amerikai államból, továbbá 11 országból.

Al Capone, a „chicagói gengszterként” vagy „Sebhelyesarcúként” emlegetett bűnöző vagyonát főként az 1920-as évek alatt halmozta fel, amikor szesztilalmat vezettek be Amerikában. Bandája, amely ezer tagot számlált, az illegális szeszcsempészet mellett a szerencsejátékban és a prostitúcióban is érdekelt volt. Ekkoriban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) tíz legkeresettebb bűnözőjének listájára került. Egyetlen gyilkosságot sem tudtak rábizonyítani, de adócsalás miatt végül 1931-ben sikerült börtönbe zárni. Egészségi állapotára való tekintettel a bíróság 1939-ben szabadlábra helyezte Al Caponét, aki hátralévő éveit Miami melletti birtokán töltötte családjával. 1947-ben agyvérzést és tüdőgyulladást is kapott, amelyekből nem tudott felépülni, és január 25-én meghalt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.