időjárás -5°C Ágnes 2022. January 21.
logo

Gál Kinga: Magyarország a rezsicsökkentésért is csak bírálatot kap Brüsszelben

Magyar Nemzet
2021.10.20. 10:31 2021.11.30. 17:23
Gál Kinga: Magyarország a rezsicsökkentésért is csak bírálatot kap Brüsszelben

– Az Európai Bizottság képtelen volt kezelni az illegális migrációs válságot 2015-ben, hibát hibára halmozott, s elkésett a cselekvéssel. Ugyanezt látjuk most az energiakrízist illetően, a rohamosan emelkedő áram- és gázárakkal, ami érinti az európai polgárok többségét. Magyarország nem engedi, hogy az energiaválság költségeit a polgárok fizessék meg

– mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti delegációjának elnöke szerdán Strasbourgban. Az Európai Parlament az uniós állam- és kormányfők csütörtökön kezdődő csúcstalálkozójával kapcsolatos álláspontját vitatta meg. Az országvezetők várhatóan a koronavírus-válságról, az egyre növekvő energiaárakról és az illegális migrációról is tárgyalnak. 

Gál Kinga felszólalásában elmondta, 

Magyarország a rezsicsökkentésért is csak bírálatot kapott az Európai Bizottságtól. 

– A magyar fogyasztók ma legfeljebb az üzemanyagköltségek növekedését érzik, és nem a hatalmas energiaár-emelkedést – tette hozzá az európai parlamenti képviselő, aki szerint Berlinben a gáz és áram ára immár duplája a budapestiének, Bécsben pedig a magyarnak a háromszorosa. Gál Kinga szerint noha szabályozási kérdésről van szó, az Európai Bizottság nem segíti a tagállamokat. 

– Egyértelmű a párhuzam az illegális migrációs válsággal

– vélte a politikus. Hozzátette: Magyarország évek óta hatékonyan védi a külső határokat, amiért szintén csak fegyelmezést kap. – Most keletről is migrációs nyomás nehezedik az Európai Unióra, végre a külső határok védelmét illetné elsőbbség. Az illegális migrációt Európától minél távolabb kell megállítani! – zárta felszólalását Gál Kinga.