időjárás 1°C Andor, András 2021. November 30.
logo

Magyarországra látogat Marine Le Pen

Magyar Nemzet
2021.10.15. 08:56 2021.10.15. 14:23
Magyarországra látogat Marine Le Pen

Diplomáciai forrásaink megerősítették azt a francia sajtóértesülést, miszerint Marine Le Pen francia jobboldali politikus október 25-26-án Budapestre utazik, ahol Orbán Viktor miniszterelnök fogadja.

Ez lesz az első alkalom, hogy a Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje találkozik a magyar miniszterelnökkel 

számolt be róla a France Info. 

A francia hírcsatorna azt is közölte, a találkozóra egy hónappal azután kerül sor, hogy Orbán Viktor hazánkban fogadta Éric Zemmour francia televíziós személyiséget is. A bevándorlásellenes publicista, aki budapesti látogatásán lapunknak is interjút adott, komoly népszerűsége ellenére még nem jelentette be indulását a jövőre esedékes francia elnökválasztáson.

A hírcsatorna arra is emlékeztetett, hogy 

július 2-án Marine Le Pen és tizenöt másik európai pártvezető, köztük Orbán Viktor is csatlakozott Jarosław Kaczyński, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) elnökének Európa jövőjéről szóló felhívásához. 

Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy a tizenhat pártvezető saját hazájának fővárosában egy időben írta alá azt a közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak az Európai Unió eszméje mellett, de elutasítják az európai szuperállamot.

Akkor, amikor a globalisták – akiknek Franciaországban Emmanuel Macron elnök a fő képviselőjük – útjára indították az Európa jövőjéről szóló konferenciát, mégpedig azzal a céllal, hogy tovább erősítsék az európai intézményeket, a mai megállapodással letettük egy nagyszerű szövetség alapkövét az Európai Parlamentben

közölte akkor Marine Le Pen.

A bevándorlásellenes párt vezetője hangsúlyozta: az Európai Unió egyre kevésbé demokratikus partok felé sodródik, ezért itt az ideje, hogy az öreg kontinens hazafijai egyesüljenek a nép és a demokrácia érdekében.

Borítókép: Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon