Svédül nem, csak arabul tart meseórát a svéd könyvtár

Havonta szervez meseórákat a svéd könyvtár öt–kilenc éves gyerekeknek, de csak arab nyelven – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 10. 27. 8:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Októberben, novemberben és decemberben is szerveznek meseórákat a svédországi Limhamn könyvtárában 5–9 éves gyerekeknek. Az esemény Facebook-oldalán „izgalmas kalandra” várják a kicsiket, de csak azokat, akik értenek arabul. A svéd könyvtár ugyanis arab nyelvű meseórákat szervez.

A város közösségi oldalán is feltűnést keltett a meseóra, többen kérdőre vonták a könyvtárat, hogy nem lenne-e jobb egyszerűen svéd nyelvű meseórákat tartani. Valaki rá is kérdezett, de kiderült, hogy svéd nyelvű mesedélutánt nem tartanak a könyvtárban, írja a Samnytt hírportál.

A lap arra is emlékeztet, hogy 2019 novemberében Bjuv városában rendeztek arab filmhetet a könyvtárban, ahol egyébként szintén szerveznek arab nyelvű mesedélutánokat. A filmhét rendezésekor a cél az arab nyelvű lakosok bevonása volt a közösség életébe.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.