Vakcinát adott el Magyarország Vietnamnak és Thaiföldnek

Szijjártó Péter: A világ számos országának tudtunk és tudunk is segíteni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 15. 15:01
SZIJJÁRTÓ Péter
Ünnepség a türk egység napja alkalmából Budapesten Fotó: Soós Lajos

Szijjártó Péter: A világ számos országának tudtunk és tudunk is segíteni.

Beszerzési áron 400-400 ezer vakcinát adott el Magyarország Vietnamnak és Thaiföldnek – közölte a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter azt írta, három hete az ENSZ közgyűlésén, New York-ban állapodott meg a thaiföldi és a vietnami kollégájával, hogy 400-400 ezer vakcinát adnak el nekik beszerzési áron, oltási programjuk felpörgetése érdekében. Vietnamba szerdán, Thaiföldre pedig csütörtökön el is mentek a szállítmányok – tette hozzá.

– Az év eleji sikeres vakcinavásárlási programunkkal sikerült elkerülnünk, hogy olyan helyzetbe kerüljünk, mint a világ számos országa, vagyis hogy nincsen elegendő oltóanyag a lakosság beoltásához. Túl azon, hogy minden magyar beoltásához – sőt, a harmadik oltásokhoz – szükséges vakcina is rendelkezésre áll, a világ számos országának tudtunk és tudunk is segíteni – fogalmazott a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.