A párizsi városvezetés hatalmas összegért vásárolta meg az LMBTQ-közösség kedvenc szórakozóhelyét

A főváros meg szeretné menteni a teljes csődtől a koronavírus miatt bezárt szórakozóhelyet, a tervek szerint az emeleten szociális lakások lesznek, míg a földszinten újranyitnák a diszkót, ahova karácsonykor már várnák az LMBTQ-közösség azon tagjait, akiknek nincs kivel ünnepelniük – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 11. 18. 17:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő összeget, közel hétmillió eurót költ a párizsi városvezetés a Le Marais negyedben lévő Tango nevű szórakozóhely megmentésére, írja a Têtu nevű lap. A szóban forgó hely egy melegbár, amely 1997 óta fogadta az LMBTQ-közösséghez tartozó vendégeket, ám a bár tulajdonosa ez év január elején bejelentette, hogy el kívánja adni az ingatlant.

Frédéric Hocquard, Párizs turizmusért és éjszakai életért felelős alpolgármestere ekkor ígéretet tett rá, hogy mindent meg fognak tenni az éjszakai életben jól ismert szórakozóhely megmentéséért. A Têtu információi alapján már szeptember elején aláírták az adásvételi szerződést, melynek köszönhetően önkormányzati tulajdonba került az LMBTQ-szórakozóhelynek otthont adó egész épület. Párizs lakhatásért felelős alpolgármestere, Ian Brossat megerősítette a hírt a vásárlásról, és az is kitudódott, hogy az ingatlan 6,7 millió euróért cserélt gazdát – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A lap értesülései szerint a család, melynek a birtokában volt az épület, lemondott az eladási jogáról, mert a koronavírus miatti több hónapos bezárás alatt olyan sok tartozást halmoztak fel, hogy már nem tudták törleszteni az adósságukat.

A Têtu úgy tudja, hogy a városvezetésnek az a terve az épülettel, hogy a 343 négyzetméteres emeleti részen nyolc szociális lakást alakítanak ki, a földszinten lévő Tango nevű szórakozóhelyet pedig újranyitják. A melegek számára rendezett bulik szervezője, Hervé Latapie reményei szerint idén karácsonykor már ott ünnepelhetnek az LMBTQ-közösség azon tagjai, akiknek nincs családjuk, hiszen december 24-én szeretnék megtartani a nyitóbulit. Hervé Latapie hozzátette, hogy abban az esetben, ha a városvezetés átadja nekik a szórakozóhely kezelését, akkor szeretnék visszahozni a megszokott ünnepi hangulatot.

A lap információi alapján november 8-án az illetékes kerületi tanács egyhangúlag megszavazta a Tango megvásárlását, ami egyben a szórakozóhely megmentését is jelenti, de sor kerül majd egy második szavazásra is, amit november 16. és 19. között tartanak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: A Tango nevű szórakozóhely. Fotó: V4NA

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.