Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

A spanyol Covid-betegek többsége nem kapott védőoltást

Enyhén emelkedik a fertőzöttek aránya, de a járványhelyzet stabil más országokhoz viszonyítva.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 09. 11:40
Coronavirus Vaccination In Madrid
Coronavirus Vaccination In Madrid Fotó: ALVARO LAGUNA/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolországban a kórházi ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek többsége oltatlan – közölte az Antena3 országos kereskedelmi televízió a kedd reggeli hírműsorában saját kutatásának eredményét. A felmérés szerint Baszkföldön az egészségügyi intézményben ápolt Covid-betegek kilencven százaléka nem kapott védőoltást. Katalóniában ez az arány hetven százalék, a Spanyolország déli részén fekvő Andalúziában hatvan százalék.

Az egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint a 47 millió lakosú országban csaknem 37,4 millió ember oltatta be magát a koronavírus ellen, amely a jelenleg oltásra jogosult 12 év felettiek 88,8 százalékát jelenti. A legalacsonyabb az átoltottság – 76,6 százalékos – a 30 és 39 év közöttiek körében, amelyet a 20 és 29 év közötti korosztály követ 77,8 százalékkal. A 40 felettiek 94,4 százaléka kapta meg a védőoltásból a gyártó által előírt minden dózist.

A szaktárca tájékoztatásából kiderült: Spanyolországban enyhén emelkedett a koronavírus-fertőzöttek aránya az előző héthez képest, de a járványhelyzet továbbra is stabil más európai országokhoz viszonyítva. A százezer lakosra vetített új esetek száma meghaladta az 58-at, a múlt hét második felében ez az arány még ötven alatt volt. A spanyol sajtóban nyilatkozó járványügyi szakemberek abban bíznak, hogy a magas átoltottság és a továbbra is kötelező beltéri maszkviselés révén nem alakul ki újabb súlyos járványhullám.

Borítókép: Egy madridi kórház előtt oltásukra várakozó emberek 2021 júliusában. (Fotó: AFP/Álvaro Laguna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.