Az EU-biztos szerint az uniós erőfeszítések sikerrel járnak

Margarítisz Szkínász bejelentette, hogy a török légitársaságok Minszkbe tartó járatait egy időre felfüggesztik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 12. 18:30
SZKNSZ, Margartisz
Margaritisz Szkínász, az Európai Bizottságnak az európai életmód elõmozdításáért felelõs tagja. Fotó: Stephanie Lecocq Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió erőfeszítései a lengyel–belarusz határon kialakult migránsválság megoldására sikerrel járnak, minden fronton előrelépést lehet tapasztalni 

− jelentette ki Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság alelnöke a libanoni fővárosban, Bejrútban adott pénteki sajtónyilatkozatában.

A migrációs ügyekkel is foglalkozó Szkínász azért látogatott Bejrútba, hogy a helyi vezetőkkel tárgyaljon a válság megoldásáról, és tájékoztassa őket arról, hogy Belarusz – válaszul az uniós szankciókra – hamis ígéretekkel kívánja a közel-keleti migránsokat Minszkbe csalni, hogy aztán az EU határain sorsukra hagyja őket.

Az alelnök köszönetét fejezte ki a török légi közlekedési hatóságoknak, hogy kérésükre a Belavia belarusz légitársaság péntektől nem vesz fel iraki, szíriai és jemeni állampolgárokat Törökországból Belaruszba induló járataira. Azt is bejelentette, hogy a török légitársaságok Minszkbe tartó járatait egy időre felfüggesztik. Szkínász hozzátette: az EU készen áll arra, hogy a jövő héten elfogadja immáron az ötödik szankciós intézkedéscsomagot a fehérorosz rezsim ellen. A bizottsági alelnök Bejrútból az iraki és a török fővárosba utazik, hogy az ottani vezetőkkel is tárgyalásokat folytasson a fehérorosz határnál kialakult helyzet megoldása érdekében.

Borítókép: Margaritisz Szkínász, az Európai Bizottság alelnöke egy brüsszeli sajtóértekezleten 2020. november 25-én (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.