Azt tanítják a gyerekeknek, hogy a koronavírus és a szisztematikus rasszizmus járványa tombol

Az órák alkalmával a gyermekek megtudhatják, hogy a koronavírus mellett, egy másik járvány is felütötte a fejét, mégpedig a szisztematikus rasszizmus, ami ellen úgy tűnik, hogy az antirasszista szerzők műveivel lehet védekezni – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 11. 07. 11:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban, Maryland egyik megyéjében, Montgomeryben pszichoedukációs órákat indítottak amelyek során arra tanítják a gyermekeket, hogy kettős világjárvány van, és a szisztematikus rasszizmus a koronavírus mellett a másik probléma. A tantervben azt ajánlják a tanároknak és a gyermekeknek, hogy vásárolják meg Ibram X. Kendi Antiracist Baby című könyvét.

A dokumentumokat most a Judicial Watch nevű alapítvány mutatta be a Fox Newsnak, így kerültek nyilvánosságra.

A téma az Egyesült Államokban még nagyobb figyelmet kapott, miután a virginiai kormányzó választási kampány egyik fontos kérdése volt a kritikus fajelmélet oktatásának módja az iskolákban.

Egy 2020. augusztus 26-i e-mailben, amelyet a Montgomery Public Schools tankerület (MCPS) az oktatási intézmények vezetőinek küldött, Janet S. Wilson helyettes felügyelő bejelentette, hogy minden iskolának kötelező lesz pszichoedukációs órákat tartania 2020. szeptember 18. előtt. A tanároknak pedig oktatóvideókat küldtek, amikkel bemutatták, hogy miként kell az ilyen órákat megtartani Zoomon keresztül úgy, hogy a diákok kérdéseire előre begyakorolt válaszokkal feleljenek.

Jelenleg kettős világjárványt élünk át, a koronavírussal és a világszerte előforduló szisztematikus és strukturális rasszizmussal.

– A világjárványt egy olyan betegség kitörése határozza meg, amely széles földrajzi területen fordul elő, és a lakosság nagy részét érinti. Amint a diáról is látható, mindkettő az emberek életére van hatással, a közösségünkben ugyanúgy, mint a világon bárhol máshol – mondta az oktató a tanároknak a videóban.

A Családi útmutató a pszichopedagógiai leckéhez című bemutató pedig tartalmaz egy linket, ami Ibram X. Kendi Antiracist Baby című könyvének hangoskönyvváltozatát tartalmazza. A dia azt a mutatja be a diákoknak, hogy az Antiracist Baby című könyv a legfiatalabbakkal ismerteti az antirasszizmust és tökéletes ajándéknak nevezi a könyvet csecsemőknek.

A 3–5. osztályos pszichoedukációs lecke című diasor tartalmaz egy Covid–19 és a társadalmi igazságosság feliratú diát, amely azt állítja, hogy „az afroamerikai és latin közösségekben élő emberek nagyobb valószínűséggel betegednek meg a koronavírusban, mert a rasszizmus és a méltánytalanság hatással van az életükre”.

A középiskolásoknak készített diasorban azt állítják, hogy „a szisztematikus elnyomás az egyenlőtlenséget azáltal azonosítja, hogy felhívja a figyelmet a rossz bánásmód történelmi és szervezeti mintáira. Az Egyesült Államokban az elnyomás rendszerei, mint a szisztémás rasszizmus az amerikai kultúra, a társadalom alapjaiba van beleszőve, és a törvényekben is szerepelnek.”

– Ezek az anyagok részletezik, hogyan használják fel a szélsőséges faji politikákat és a kritikus fajelméletet a gyermekek politikai befolyásolására. A politikát azonnal ki kell venni a Montgomery megyei iskolák tantervéből. Ezeknek a kritikus fajelmélettel teli tanításoknak nincs helyük egyetlen amerikai osztályteremben sem – mondta Tom Filton, a Judicial Watch szervezet elnöke.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Borítókép: Részlet a diasorról (Fotó: Képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.