Rasszizmussal vádolnak egy fekete kormányzójelöltet Amerikában

Az afroamerikai republikánus kormányzójelöltet a fehér felsőbbrendűség fekete arcának titulálta a Los Angeles Times rovatvezetője – írja cikkében a V4NA Hírügynökég.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 08. 24. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demokrata párti mainstream média Larry Elder kormányzójelöltet – aki Kalifornia első afroamerikai, republikánus kormányzója lehet – a fehér felsőbbrendűség támogatásával vádolta meg, később pedig egy elítélt neonácihoz, David Duke-hoz hasonlította.

Ezek után a Los Angeles Times rovatvezetője azt állította, hogy a műsorvezető „kifacsart bűnügyi statisztikákon keresztül próbálta meg ábrázolni, hogy a feketék között nagyobb arányban fordulnak elő erőszakos cselekmények, mint a fehérek között”.

Elder műsorában gyakran beszél a fekete közösséget érintő gondokról, és arról, hogy miként lehet kiemelkedni az élethosszig tartó áldozati szerepből, emellett gyakran osztja meg hallgatóival az FBI bűnügyi statisztikáit, interjúkat készít kriminológusokkal, illetve rendvédelmi tisztviselőkkel, mindvégig próbálva eloszlatni a mítoszt, mely szerint az igazságszolgáltatási rendszer rasszista. Emellett azt az állítást is igyekszik cáfolni, hogy a feketéket rasszista indíttatásból tartóztatják le nagyobb arányban.

„Lehet, hogy szavazatokat lehet nyerni azzal, hogy az emberekbe megpróbálják belesulykolni a rasszista igazságszolgáltatás mítoszát, de a börtönökben a feketék magas arányának problémáját nem fogja megoldani a hamisan kiáltott rasszizmus”. A műsorvezető a szisztematikus rasszizmussal szemben is felemelte már a hangját, amikor 2015-ben a liberális Dave Rubinnal vitatkozott.

Nicole Hannah Jones, a The New York Times 1619 projektjének munkatársa ezek után megpróbálta igazolni azokat a fehér liberálisokat, akik rasszistának nevezik a fekete konzervatívokat. Az újságíró állítása szerint „Különbség van a politikailag és a fajilag fekete emberek között. Nem védek senkit, de ezt mindannyian tudjuk” – írta egy később törölt tweetjében.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Twitter/Larry Elder

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.