Droggal üzletelnek az illegális bevándorlók Olaszországban

Letartóztattak egy 22 éves pakisztáni illegális bevándorlót, miután a menekülttáborban kábítószert találtak nála. Korábban kilenc marokkóit tartóztatott le a rendőrség heroinnal, hasissal és kokainnal való kereskedésért – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA2021. 11. 13. 13:37
Devon and Cornwall Police Picture: Finnbarr Webster Fotó: Finnbarr Webster/Devon and Cornwall Police
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olaszországi Ballabio településen található migránsközpontban árult kábítószereket egy 22 éves pakisztáni menedékkérő. A rendőrség egy razzia során eladásra kész hasist talált nála, az árut két rendőrkutya szagolta ki. A férfi feltehetően egy, a menekülttábortól 20 kilométerre található erdőben akarta eladni a drogot, több társával együtt. A Bosisio Parini település melletti erdőben nemrég marihuánát találtak, amit a drogdílerek menekülés közben hagytak hátra.

Ugyancsak illegális bevándorlók állnak egy több mint ezer ügyféllel rendelkező drogkereskedő-hálózat mögött. A leccói ügyészség hónapokig tartó nyomozás után buktatta le a bandát. Egy razzia során letartóztattak több marokkói származású migránst, akiket 14 ezer adag kábítószer értékesítésével vádoltak meg. A kábítószerek között volt kokain, heroin és hasis is. Négy migránst továbbra is keres a rendőrség.

Lecco település helyettes ügyésze, Paolo Del Grosso a drogkartellel kapcsolatban részletes vizsgálatot rendelt el 2021 márciusa és július között, a nyomozást ő maga irányította. A hálózat elleni vizsgálatokba bevonták a szomszédos Como és Monza tartományokban működő kábítószer-kereskedelem elleni egységeket is.

A rendőrség adatai szerint a gyanúsítottak 315 darab, egyenként 300 grammos heroinadagot adtak már el és további 1750 adag, 2,5 kilogrammot meghaladó tömegű hasist. A drogkartell nagyjából 500 ezer eurós árbevételhez jutott a kábítószerek eladásával.

Az akció során további két személyre bukkantak, akik ellen kitoloncolási eljárás indult, de elmenekültek a hatóságok elől. A rendőrség a kapcsolódó tájékoztatásában kiemelte: a sikeres akcióhoz szükség volt a lakosság együttműködésére: a helyiek gyakran jelezték, hogy a drogdílerek autói behajtottak az erdős területekre, valamint azonosították az „ügyfelek” által használt autókat is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.